Om 9:00 puilden de tafels in de Duivenclub al uit.
Borden vol met taarten, cakes, salades, fruit en lekkere hapjes keken ons uitdagend aan.
Sommige van ons hadden nog niet niet gegeten, keken gefocust terug alsof ze op jacht waren en slikten.

De wedstrijdleiding riep ons tot de orde: Lekkergelopen bestond 25 jaar en dat moest gevierd worden! Er moest sowieso eerst gerend worden!
We werden de regen ingestuurd om de foto puzzeltocht challenge te doen. Alleen als we alle antwoorden hadden, mochten we terug komen om iets te eten. Er was geen eindtijd, maar Marc keek met een schuin oog naar de tafels en gaf aan dat we er zo lang over mochten doen als we wilden. Maar, gaf hij aan: “op was op!”

De regen viel mee, en we hadden een hoop lol. Na 4 lusjes door omgeving Nootdorp en delftsehout te hebben geslingerd leverden we onze doorweekte papiertjes met slagzin in.

Lucien speechte vlot door de 25 jaar Lekkergelopen geschiedenis.
We voelden het allemaal; natte ogen in de zaal concludeerden dat nooit alles hetzelfde kan blijven en genoten van deze 25jaars mijlpaal.  
Voordat we emotioneel werden gingen glazen bubbels in de lucht; er werd geproost.
De verzorging werd terecht geprezen.

Vervolgens kletsen we bij met koffie en de heerlijke hapjes die hun weg naar ons hadden vonden.
Het succes van Lekkergelopen zat hem volgens meerdere mensen in de combinatie van vrijblijvendheid, mooie routes, vroege tijdstip en de mogelijkheid om loopervaringen uit te wisselen tijdens het lopen.
We concludeerden dat we met z’n allen een hartstikke leuke groep wisselende hardlopers waren: “In je eentje komt je nooit zo ver als in een groep”.

25 jaar, wat hadden we een hoop gedaan: Loopreizen, EHBO-curussen, marathon-info avonden en  vooral door weer en wind op iedere zondagochtend
Lekkergelopen

Grrh