Opnieuw een serieuze afstand. We gaan volgens schema 30 kilometer lopen, en gaan eens richting Benthuizen.Een heel nieuwe route met veel onbekend, maar zeer mooi terrein!

Tussen het Buijtenpark en het Westerpark door komen we aan de noordrand van Zoetermeer, op de rand van de Meerpolder. Blijf hier niet op fietspad, maar loop op het hoger gelegen voetpad, met mooi uitzicht over de polder. Vervolgens lopen we 5 kilometer met de Zoetermeerse Plas, Noordhovense Plas en Benthuizense Plas aan de rechterhand, waarna we het Bentwoud rechts houden. Dan gaan we in een rechte streep 2 kilometer langs het Heemkanaal (let op het IkJouJijMij kunstwerk aan beide uiteinden) naar het Van Tuijllpark. We steken de A12 over bij het nieuwe station Lansingerland en we komen weer op bekender terrein waar we de kortste route naar het thuishonk nemen.

We starten in golven. De 6:30 min/km groep start om 8:20 uur, de 6:00 en 5:40 min/km groepen om 8:30 uur en de 5:20 min/km groep om 8:40 uur.

We lopen rustig in D2 tempo, maar de laatste 5 km mag je afleggen in je geplande marathontempo.https://afstandmeten.nl/index.php?id=3285005


Noord-AA


IkJouJijMij


Oversteek over de A12