Bevroren dauw; het gras knisperde; de ijsbaan lag er hoopvol bij.

Windstil kwam de zon op en als ervaren lopers vlogen we snel drie rondjes rond de duiventil.
We wilden snel weer terug zijn; ivm de feestelijke afsluiting van het jaar.

Die paar calorieen van die 16Km werden direct gecompenseerd met koffie, glühwein, erwtensoep, tomatensoep. “Er is vega-soep!” riep iemand met volle mond en een veeg poedersuiker in zn weekendbaard.

De oliebollen nestelden zich tevreden in de buiken in; er werd gespeeched, bedankt, geklapt en gelachen.
Het liep lekker; als een lopende machine. Het was het Fantastisch georganiseerd.
Lopers die niet veel meer liepen of uitgelopen waren; kwamen even een kijkje nemen.
Zelf familieleden werden gespot.

Er werd bijgepraat over: “wel willen, maar niet kunnen”.
Met glühwein in de hand wisselden lopers generatie-overschrijdend ervaringen uit:

  • Een ervaren loper; wilde iedere dag lopen, maar was door een hardnekkige blessure verplicht een paar maanden tot stilstand veroordeeld en prevelde vooruitstarend “rust nemen” voor zich uit. Wellicht zou een derde paar schoenen, speciaal tape en sportmassage helpen.
  • Een loper was in de bloei (maar ook spitsuur) van zn leven; maar kon bijna geen tijd vinden ivm aandachtvragende kids en een full-time baan;
  • Een andere loper; wilde het liefst nog eens op alle continenten gaan lopen, maar was versleten en hield het tot kleine rondjes. Dankbaar omdat kleine stukjes nog ‘redelijk te doen’ waren.
  • Iemand anders was er gewoon ineens helemaal klaar mee en had afgelopen maanden vooral gefiets; Was ook best lekker, maar niet zo handig in de winter dus de loopschoenen gingen weer aan.

Kortom het was deze zondag een gezellige bedoeling waar we in gedachten terugkeken op een loopjaar waar een hoog gebeurde.
Hoe 2019 was? Up, downs, persoonlijke records, eerste marathons, blesurres, maar over het algemeen hebben we de laatste 12 maanden vooral
Lekkergelopen

Grrh

ps. Lees vooral Petra haar bericht: https://lekkergelopen.nl/lekker-gelopen-dank-jullie-wel/