Het vorige millennium, 1997
De laatste Elfstedentocht, een hypotheekrente van zo’n 7%, de Maeslantkering was af, Prinses Diana en de Amerikaanse Pop- artkunstenaar Roy Lichtenstein bliezen hun adem uit, het 1e kabinet Kok, R. Kelly met “I Believe I Can Fly” stond op nummer 1 en een paar enthousiastelingen gingen een rondje hardlopen. Gewoon Lekker.

Vandaag was het feest! We liepen tijdens dit 4e lustrum zo’n 11Km langs verschillende opdrachten.
Onwennig deden we als hardlopers goede pogingen met balspelletjes. De prosecco smaakte deze zondagochtend erg goed, maar alle ballen vlogen vervolgens over of naast de korfbalmand. Wij lachen, gieren en brullen.

Omdat iedereen bewust wat extra’s had meegenomen, was er sprake van een voedsel tsunami.
De soepen, zoete en hartige taarten, zelfbakkoekjes, gezonde wraps, sapjes, cakes stonden tot aan het plafond opgestapeld. In de linkerhand echte koffie, in de rechterhand een traditioneel herstelbiertje.

Geklap, bloemen en mooie woorden. Een ode aan de vrijwilligers, verzorging en organisatie. De levensles was doen wat je leuk vindt en dat vervolgens delen met anderen. Applaus, een traan. Instemmend mee-eens geknik.
De ‘lekkergelopers’ vandaag varieerden tussen wandelaars en ultralopers die 2x per maand ergens tussen het shoppen een marathon aftikken.
Sommige keken vanuit de hemel instemmend toe, anderen konden niet meer lopen maar vonden het nog reuze gezellig en er waren lopers die pas sinds 2 maanden meeliepen;
Ja, het ging super goed; die nieuwelingen liepen ook Lekker: “I Believe I Can Fly… I believe I can touch the sky

Het aantal kilometers dat in die 20 jaar gelopen is, durfden we met volle monden niet te berekenen.
De mantra’s met blessures, looptips en wedstrijden bleven rondzoemen.
De haat/liefde verhouding met de zelfopgelegde doelen waren voor iedereen herkenbaar: “I Believe I Can Fly… If I can see it, then I can do it” Wat doen mensen zichzelf en hun familie aan vraag je je soms af.

Dat hardlopen een teamsport is werd vandaag bewezen. Of er over 20 jaar mensen nog steeds zo gek zijn om op zondagochtend te gaan hardlopen kunnen we niet voorspellen.
Maar er is dan ongetwijfeld iemand die dan vroeg wakker wordt en naar buiten kijkt en denkt: “I Believe I Can Fly… There are miracles in life I must achieve, but first I know it starts inside of me.

Vonden wij vandaag uiteraard allemaal prima, echter op één voorwaarde:
Als ze maar Lekker Lopen.
Grrh

Bron: 1997 Top40 nr1 R. Kelly “I Believe i can fly” via deze link