De buurt BBQ was meer dan geslaagd. “Zulke leuke mensen al die met al die verhalen, kom je nergens tegen” had de buurvrouw gezegd terwijl wij collectief uitgerookt werden rond een Karwei vuurkorf.
De buurman had zijn iPhone in een DJ-set omgetoverd liet zich met ogen gesloten en glas in de hand meeslepen op ambient house.
De wijn werd hier in de Vinex door elkaar gedronken.
Iets na énen piepten we er tussenuit terwijl wij tollend in slaap vielen met een achtergrondmix van Massive attack, The Orb en Miles Davids.
Ochtend. De feestvlaggetjes in de boom wapperden nog in de zondagochtendwind en het miezerde een beetje.
Brak op weg naar de 9:00 start.
De frisse blikken van de medelopers deden het kompaanbier nuchter wegzakken en we draaiden onze benen warm in de Delfsehout.
De voorloper voelde de adem van de ca 40 medelopers in zijn nek en moest bij het inlopen tot een rustiger tempo gemaand worden.
Het land sliep nog en ik durfde geen bierwinden te laten in verband met mogelijke problematische ontsnappingen.

Het was goed geregeld in Nederland. Op deze stille zondagochtend stond er een verkeersregelaar verkeer te regen dat er niet was. Hij was blij met wat afwisseling en zwaaide fluorescerend terug.
t‘ Woud lag er stichtelijk aangeharkt bij en de crew schonk verkoelend water. Het was niet warm maar een tikje benauwd. Al met al prima loopweer vonden wij met rode hoofden.

Nadat wij onze neuzen weer richting Delfgauw hadden gedraaid werd ik bijgepraat over het strafrecht en het verloop van een rechtszaak. De conclusie was dat de publieke moraal de basis is voor de wetgeving en regels die vervolgens gehandhaafd moeten worden.
Terwijl wij (wellicht door de discussie) netjes twee aan twee onze 22Km finishten gaf een loper toe dat hij eigenlijk helemaal klaar was met dat jarenlange lopen.

Hij bleef meelopen omdat er “hier van die leuke mensen met leuke verhalen meeliepen”.
Hij had inderdaad geen straat BBQ.
Tenslotte laafden we ons collectief aan de taart met calorie compensatieslagroom.
We hadden weer…
Lekkergelopen!

Grrh

P.S Natuurlijk zijn alle lopers woensdag 16:00 welkom bij de boekpresentatie “Aan de slag met Internet of Things” van Grrh