Het kon allebei vandaag .

Ondanks de barre kou en bevroren (fiets)paden hadden zo’n 50 lopers hun vaste route naar de Duivenclub afgelegd. Wat wil je, als de traditionele snertloop eindelijk weer kan worden gelopen! Bij aankomst werd er door de crew + versterking al druk gesjouwd met pannen voor erwtensoep en glühwein en lagen de eerste kerstkleedjes al gezellig op tafel. Ook de ijsbaan van de Dobbelopers lag er mooi bij en daar was al enige beweging te zien. Na een kort woordje over veiligheid, pas op de gladheid en vooral: geniet ervan, konden we van start. Dankzij de last minute aangepaste routes hadden we allemaal verrassend weinig / geen last van ijzel op het wegdek en de kilometers vlogen vlot voorbij. Ook met de koude vingers viel het mee, bij -6 voel je die gewoon helemaal niet meer. Langs het Hazepad werden we rechts ingehaald door een enkele schaatser – wat is dat toch een prachtgezicht, misschien ga ik vanmiddag toch nog even……. Al mijmerend over schaatstochten en marathons bereikten we in no time weer ons thuishonk.

Op de ijsbaan was het inmiddels een gezellig drukke bedoening van ouders met kinderen en een enkele stee-er. In de Duivenclub was het lekker warm en werden we door Trudy, Annie, Jan en Gaby verwend met overheerlijke zelfgemaakte snert of een tomatensoepje. En tijdens het smeden van loopplannen voor 2023 lieten we ons de oliebollen (met lekker veel poedersuiker) en de glühwein goed smaken. Het was weer de beste start van de zondag!

Het zit er voor dit jaar weer op bij Lekker Gelopen. Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag zijn we even uit de lucht en op 8 januari starten we met een mooi schema voor de hele en de halve marathons komend voorjaar. Gezellige feestdagen en een gezond, sportief en vooral heel lekker 2023 gewenst!

Groetjes,

Anne-Marie Nelck