Of het ermee te maken had weet ik niet, maar de wolken werden dreven bij Dumidi vandaan en we hadden een Blue-Sky scenario. Als een herintredende loper riep hij terloops het startsignaal ‘we gaan’ en we werden langzaam wakker terwijl de hooibalen van de Biesland hoeve nog nasmeulden van een brand.
Jan straalde zo fel van geluk dat we onze ogen moest toeknijpen.
Na ruim een jaar herstel deed hij ons rondje mee en hij vertrouwde mij toe dat deze 16 Km een PR zou worden. Sterker nog; vanaf nu zou alles een PR worden! Over de blessure hadden we het niet meer, er werd weer strak tempo gelopen en we zouden zeker rustig aan doen. Aad knipt een foto.

Voor vertrek zag ik ’s-ochtends een ervaren slack-line loper in een TV-documentaire. De verslaggever vroeg aan de man in de vijftig waar hij voor trainde. Hij zou immers geen wereldkampioenschappen meer doen dus vanwaar zijn dagelijkse slack-line training?
De man glimlachte stralend net zoals Jan: “I’m training for Life”
Hij bewoog en vierde het leven.

Uiteraard werden er zachtjes aftastend marathon en trailrun doelen vanmorgen besproken tijdens ons rondje. Instemmend hoorden we hoofdsteden voorbijkomen, alhoewel alle opties uiteraard openbleven omdat familieleden nog overtuigd moesten worden tijdens de zomervakantie. De route zelf vandaag was heerlijk en slingerde door bekend gebied. De crew maande ons om niet te lang te blijven hangen en af te koelen. Er kwam een nieuwe groep aan, we moesten maar weer eens gaan. ‘Verzorging is geen rusten’ prevelden wij Gijs na.

Ondanks het feit dat de temperatuur snel op liep, bleef het aangenaam door de wind.
We finishten op ons Dumidi thuishonk met een verwen ijsje van onze top crew.
De aanluitende chocomel, bier, koffie en jus/yogurt was op het terras bijna niet aan te slepen.
Jan  zag het met plezier te bekijken en  fluisterde glanzend in mn oor toen ik vroeg hoe hij gelopen had.
Nee, het was beslist niet lekker, maar ik heb Heeeeerlijk gelopen!

Grrh

Ps. Leuk dat medelopers bij m’n boeklancering waren!
Voor diegene die niet in de gelegenheid waren via deze link een korte impressie.