Menig loper die vandaag deze vraag voorgeschoteld kneep de ogen samen en ratelde een aantal loopjes op. Velen gingen ‘sowiezo Rotterdam doen’ en andere fluisterden over nog niet ontdekte kleinschalige trailrunnetjes of zaten in goede-doelen loopteams.

Lopen in 2018 was lekker! Terwijl sommige lopers hersteld waren van een operatie en voorzichtig meedribbelden vochten andere tegen een chronisch slaapgebrek door de komst van kleine kinderen of probeerden zich te ontworstelen aan blessures. Maar ja, als je eenmaal het loopvirus te pakken hebt, dan blijf je gaan en weet je net als ik dat lopen lekker is. Niet alleen lekker, maar tegelijkertijd soms ook verschrikkelijk zwaar. Ik ga het niet vergelijken met eten, drank, s*x of roken, maar ergens in die hoek zit het ongetwijfeld. Als iedereen roept dat lopen dan ook nog eens gezond is, hou dan maar eens mate!

Lopen in 2018 was lekker! Het fris ontwakende vakantieloopje als de familie nog lag te slapen.
Of het forenzenloopje na het werk onderweg een bosrondjes doen. En wat dacht je van onze ongedwongen zondagochtend rondjes met unieke verzorging.

Lopen in 2018 was Lekker! Velen vechtend tegen blessures: Sportsokken (oftewel steunkousen) en zooltjes (oftwel orthopedisch hulpmiddel) hielpen bij meerdere lopers de schade te beperken en stelden stilstand nog even uit. Helaas ging het bij sommige afgelopen jaar echt niet meer. Of ze in 2018 nu zijn overgestapt op wandelen, fietsen of zwemmen; ze blijven in ieder geval lekker bezig.

Goede voornemens voor 2019?
Afgezien van geluk, gezondheid, stijgende beurskoersen en stabiele politieke ontwikkelingen wensen wij onszelf een 2019 toe waarin we in ieder geval allemaal…

Lekker zullen Lopen!

grrh