De Haag Marathon Challenge op 17, 18 en 19 juni stond ook dit jaar weer op mijn verlanglijstje: een prachtige loop door de duinen en over het strand waarbij je in drie opeenvolgende dagen een hele marathonafstand aflegt. Vrijdagavond vanaf Haag Atletiek even rechtsaf en dan meteen zo’n duintje op, het was flink warm en ik vroeg me af waarom ik dit ook alweer zo graag wilde doen. Even later keek ik uit over de duinen, en toen wist ik het weer – dit is afzien en genieten tegelijk, wat heb je verder nog nodig!

Zaterdag was het nog steeds goed warm en stond er zo’n 12 kilometer uitgestippeld. Het gedeelte over het strand was pittig – het water lonkte, maar de route en de tijdslimiet – in combinatie met mijn niet al te beste voorbereiding, stonden een duik in zee helaas niet toe.

Na afloop moe en voldaan naar huis – goed drinken en eten en op tijd naar bed, want… jawel zondag de laatste twee rondjes om de 42,125 km vol te maken. Het was gelukkig een flink stuk koeler, want ook vandaag weer enkele hoge duinen en de nodige stukken door het mulle zand. Dankzij de prachtige vergezichten, knusse duinpaadjes, gezellige parcourswachten en twee K(T)oplopers heb ik deze pittige loop – met recht een challenge! – ook deze keer weer gehaald.

Ik heb me wel voorgenomen een volgende keer wat vaker te gaan trainen in de duinen.

Groetjes,
Annemarie Nelck