Ondanks alle sombere voorspellingen waren er toch 32 lopers bij de start. De eerste enthousiaste loopster die aan kwam was Jaqueline, vorige week te laat, maar nu veel te vroeg om vooral de startgolf niet te missen. Daarna kwam Martine aan lopen. met 4,5 km al in de benen klaar om 30 km te gaan verkennen.

Dit was weer een dag om te kiezen. Ga ik lopen in Schoorl, 5 km schaatsen op TV kijken, 6  (of minder) rondjes Delftse Hout lopen of met Trudy en Ad mee op vakantie? Het maken van keuzes is soms moeilijk, maar voor mij in dit geval geen punt omdat ik vroeg genoeg was om de ploeg Schoorl-lopers succes te wensen en uit te zwaaien. De recorder voor het schaatsen was geprogrammeerd, rondjes lopen voor mij buiten de mogelijkheden valt en voor mee gaan naar een warm land het nu wel te laat was. Dan blijft er maar één keuze over en dat is lekker ontspannen meelopen met de groep van Margret. Twee halve uurtjes en een pauze van 4 minuten, zodat je van tevoren weet dat je om 10:04 uur aan de koffie kunt zitten. Het liep wat anders omdat het bij de Crew, bestaande uit Petra en Annie, te gezellig was en je daar steeds in gesprek komt met de voorbij trekkende lopers. Zo kan je dan er nog voor kiezen om nog 2 km mee te gaan lopen met de groep van Elly. Daarna de keuze om aan de koffie bij Du Midi te gaan.

In de gesprekken die volgden. Het ik de volgende nieuwtjes:

  • Als je niet op tijd terug bent en te veel kilometers loopt, je ontslagen van kopwerk kunt worden.
  • Als je veel loopt moet je ook meer en goed gaan eten, maar als Sushi daar niet bij hoort, moet je dit wel gewoon lekker gaan eten.
  • Als je de Zwitserse nationaliteit hebt kan je moeder een Nederlandse zijn.
  • Als je papier geld in je broek bewaart tijdens het lopen wordt het nat.
  • Dat er deze week weer een afstand P.R is gelopen. (Zie foto.)
  • Dat Martine vandaag 34,5 km heeft gelopen.
  • Dat Sven Kramer Goud heeft gewonnen.

Bij thuiskomst App-te Mieke dat mijn Schoorl handdoek gescoord was. Volgende week weer opnieuw kiezen. Nu eerst even uitrusten.