Het wordt tijd om even bij te praten. Geen sterke taal over krachtsverhoudingen zoals Kim Jong-un en Trump, maar gewoon de stand van zaken na drie maal mee lopen op zondag met Lekker Gelopen!  en de wekelijkse dinsdag- en donderdag trainingen bij GROHE. Hierbij wel twee grote leiders, want Tineke en Olaf willen beiden de dienst uitmaken tijdens de trainingen en zegeviert menigmaal het recht van de vrouw. We moeten dus verplicht aan de loopscholing en werken dan met aubergines om onze kracht te verbeteren.  ????? Verbaasd….. gewoon een keertje mee komen lopen. ben ik 3 weken geleden begonnen met telkens 200 m lopen en 200 m rust, nu is het al 6x 1,5 km en 200 m rust. Bij elkaar altijd zo rond de 10 km. Dit komt omdat we op zondag natuurlijk altijd de crew van Lekker Gelopen! willen ontmoeten om ons te laven aan alle heerlijkheden om ons vervolgens terug te spoeden naar DU Midi voor de koffie. Een voordeel hierbij is dat wij als eersten daar terug zijn en dus nooit meer behoeven te vechten voor een plaatsje. 🙂

Na al dat trainen is er gelukkig sprake van een lichte verbetering en kan ik nog steeds niet geloven dat ik ooit een marathon 3:45:45 heb gelopen. Dat hoeft ook niet, het doel is volgend jaar 5 of 10 km in Tossa de Mar en wellicht in december in Pisa al een stukje mee lopen voor het gevoel.

Een massale verbetering is er wel op het gebied van het aantal deelnemers, begonnen we met Tineke, Anke, Ad, Henk en ik, vandaag waren we helaas zonder Anke, maar wel met Toos, Olaf, Carla, Lida, Raymond, onze Brexit-ganger Pieter en Jan erbij. Er waren dus meer verhalen en positieve zaken te melden, want negatief praten mag in deze groep niet, al probeert Ad af en toe of hij deze regel kan breken. Na anderhalf uur was het klaar en Lekker Gelopen was helemaal van toepassing. Sterke taal was er wel na afloop en lopen als een afgevuurde raket doen we nog niet.