Op zaterdag 7 Oktober 2017 zijn we ( Bianca, Frank, Ineke, Adri, Marja, Koos, Ben, Joke L, Joke M en Jos ) per auto naar Parijs vertrokken voor een geweldige loopsensatie. Natasja, met haar zus en vriendin waren er op vrijdag een dagje eerder. Na aankomst op zaterdag zijn we per metro onze shirts op gaan halen. Gelukkig waren Bianca, Frank en Koos goed in het navigeren en route bepaling. Anders vrees ik dat we nu nog ergens hadden rondgelopen. Na het ophalen van de shirts zijn we gezellig een hapje gaan eten en drinken! Schrik, schrik! ( de prijs viel nogal tegen, €9,- voor een biertje en €8,50 voor een colaatje )  Ja, lopers eten en drinken ook! Het was wel bere gezellig en lekker. Nu naar bed en uitrusten voor de grote dag!

Na voor de meesten een wat onrustige nacht door spanning, vreemde bedden en omgeving vroeg uit de veren voor het ontbijt. Het ontbijt was lekker, maaar…. even zelf je eitje koken is een kunst. Je hangt een ei in een bakje met kokend water en 5 min. later heeft een ander het eitje ingenomen! Hi, hi dus opnieuw koken en er als een havik bij waken.  Dan op naar de start met volle maag met de hele groep. Weer gezellig in de ondergrondse metro na aanschaf van kaartjes door Bianca onze reisleidster. Daar aangekomen zijn Joke L, Adri, Koos en Jos naar de Eiffeltoren gegaan om deze te beklimmen via het trappenhuis. Adri is over haar hoogtevrees heen, Joke L heeft flink getraind en ook aardig wat trappen gelopen.

Bovengekomen was er een prachtig uitzicht op de start van de lopers.

 

Ondertussen wilden de lopers even naar het toilet, een rijtje van 45 min.  Oke, geplast en op naar de start! Wat een mensenmassa! De start ging in groepjes zodat alles goed verliep. Bianca, Frank, Ben, Ineke, Marja, Natasja en Joke M vlogen er vandoor, nou niet echt hoor want er waren een paar duizend lopers voor hen. De eerste 2 km gingen vals plat omhoog, dus behoorlijk zwaar! Het parcours was heuvelachtig met 3 tunnels waar je heerlijk naar beneden vloog maar helaas ook weer naar boven moest. Het zonnetje kwam aardig door waardoor het best warm werd tijdens het lopen. De verzorging onderweg was prima, voldoende water, sinaasappel schijfjes, stukjes banaan, krentjes , vijgen, dadels en suikerklontjes voor extra energie. We hebben allemaal de 20km finish gehaald. We zijn dus beretrots op onszelf.

GEFELICITEERD! ALLEMAAL roepen de supporters.

Daarna terug naar het hotel. Met een plotselinge stop van de metro vanwege een “verdacht pakje”. Dus de metro uit en met de bus en tram verder. Het navigatieteam loste het natuurlijk weer prima op! In het hotel een heerlijk drankje, douchen en op naar het diner. Ditmaal wat beter opgelet op prijs-kwaliteit verhouding. Wederom heerlijk gegeten met een drankje.

Onze laatste dag hebben we afgesloten met een fietstour langs de highlights van Parijs. Een leuk idee van Marja en Koos! Weinig of geen fietspaden dwars door het verkeer ( Let op! Alles wat groter is dan jezelf heeft voorrang en rood is dood ) dus over stoepen, busbanen voor eigen levensbehoud. We hebben enorm genoten in het zonnetje van de fietservaring.

Na de tocht een afscheidsdrankje met elkaar en snel terug naar het hotel.

Nu terug naar huis na een bijzonder geslaagd lang weekend in Parijs met elkaar.

Met sportieve groeten, Joke en Jos Metzelaar.