Hardlopen in de zomer is eigenlijk gekkenwerk. Het lopen van een trail in de zomer is alleen voor bijzondere lopers.

Hieraan moest ik denken toen ik vanmorgen rond 8 uur vertrok voor een rondje van 16 km, en mij realiseerde dat vandaag ook Ria, Elly, Carla en Peter 31 km rond de poolcirkel gingen lopen. Op vrijdag was dag 1 en moest er slechts 19 km gelopen worden. (Lees Lopen=Hardlopen door de vrije natuur over bospaden) en om een indruk te krijgen hoe lang je dan over 19 km doet hier de uitslagen: Ria Verboon 2:45 uur, Elly Mulder en Peter Bos 2:56 uur en Carla de Jong 3:19 uur. Bij poolcirkel denkt iedereen aan ijzige koude, maar dit klopt niet helemaal. Het kan er ook warm zijn. Volgens voorspellingen van de lopers verleden week zou het 16-18 graden worden.

Ja wat is dan een rondje 16 km voor een bijna 75 jarige waard? Best veel want over 5 weken gaat eer een halve marathon in Boedapest gelopen worden en moet er getraind worden. Het lopen is hier veel makkelijker dan rond de pool op een trail en zodoende lukt het om bijna net zo hard als onze trail vrienden te lopen. Het idee hiervan maakt een mens blij, maar natuurlijk is het niet te vergelijken.

Vandaag moesten onze poolvrienden 31 km trailen, dat is wat anders dan 28 luie kilometers over een overigens mooi parcours (bedankt Jan) op vlakke wegen lopen. Helaas zijn de uitslagen nog niet bekend, maar ik denk niet dat zij doen in dezelfde tijd als ik lopers bij Du Midi heb zijn aanschuiven voor de koffie. Volgende week maar eens vragen of zij lekker hebben gelopen. Ben benieuwd.

Dank aan crew, parcoursmaker en iedereen die heeft bijgedragen om vandaag lekker met elkaar te lopen.