Artikel uit De Koplopers – Nieuwsbrief – door Frank van den Berg.

Maart 2012: Ik lig voor het eerst op de behandeltafel van mijn masseur met de illustere naam Rex. Eigenlijk doet alles aan mijn benen wel pijn, maar de nadruk ligt op hielspoor. Hoe kom je daar nou weer aan..? “Nou, gewoon te hard van stapel lopen” zegt Rex. “Je hebt veel te snel gelopen, dus die marathon van april, die kun je echt vergeten”.

“Maar waarom ga je dan ook in je eentje trainen?” Ik doe dat altijd, vertel ik hem. Meestal loop ik met muziek op omdat ik dat zo fijn vind. En ik kan ook lekker in mijn eigen tempo lopen. “Heb je weleens gehoord van Lekker Gelopen?” is de volgende vraag. En krijg hele enthousiaste verhalen te horen over dat dat zo gezellig is en dat er vaste tempogroepen zijn waar je helemaal op je eigen
niveau kunt trainen. De duurlopen tot 32km doe je met de groep en de rest zou je bijvoorbeeld bij De Koplopers kunnen doen.

Enfin… die blessure duurde ongeveer een maand of 11 voordat ik ervan af zou zijn. Ik had besloten om niet meer een marathon te gaan lopen. Totdat ik in 2014 weer de kolder in de kop krijg en me inschrijf voor Rotterdam in 2015. Ik moest denken aan dat verhaal van die masseur.

Ik luister voor ‘de verandering’ wel een keertje naar Rex, hoe zou het zijn als het klopt wat hij me zegt. HAHAHA. Op 18 december 2014 zit ik bij de informatie avond van Lekker Gelopen. Wat een superleuke club mensen is dit. De een heeft nog meer ervaring dan de ander, maar er zijn ook een paar debutanten. Ik ga met hen mee trainen.

Dat was een van de beste keuzes in mijn marathon avontuur. De duurlopen zijn gezellig, de afstanden hebben een mooie opbouw en bovendien blijken er van allerlei internationale marathonreizen te worden georganiseerd. Dit is echt helemaal top. Ik begon in de 6.00 minuten groep met Jan Lansbergen als fundament. Jeetje wat loopt die man strak dat vaste tempo. Gestaag kon ik steeds
een groepje hoger.

Op zondag 18 september 2022 bestond Lekker Gelopen 25 jaar en dat werd groots gevierd met gesponsorde hardloopjacks en een gezellig buffet na een inspirerende puzzel hardlooptocht.

Deze club bijt ons als Koplopers niet. Er lopen mensen mee van een groot aantal hardloopverenigingen in de omgeving van Delft. Dus je ontmoet heel veel nieuwe mensen. Het is een erg leuke aanvulling voor de duurtrainingen. En de verzorging om de 5 km is heel plezierig.

Interesse gewekt? Spreek mij of een van de andere Lekker Gelopen mensen eens aan (Die ken je vast wel in jouw trainingsgroep), of kijk op de site. . . https://www.lekkergelopen.nl. Elke zondag om 8:45 verzamelen en starten om 9:00 uur bij de Duivenclub (ijsbaan) in Nootdorp.