LEKKER geschoten
LEKKER terugkijken?
Wil je oude foto’s nog eens bekijken en downloaden in hoge kwaliteit?
Archief (Petra van der Zande)
Archief (Frank Thomas)
LEKKER teruglezen?
Wil je oude verslagen van “Onze Correspondent uit Delfgauw” nog eens teruglezen?

Download hier de PDF!

LEKKER verslag
Het Virulypad!

Het Virulypad!

Vandaag weer een mooie route met als toetje het onvolprezen Virulypad. Helemaal lekker was de pittige wind tegen, dan voel je dat je leeft! Maar voordat het zover was, passeerden we via een afwisselend parcours in Delfgauw twee keer Annie die ons bij een handig bankje stond op te wachten.

De uitgestalde lekkernijen werden gespot door een wandelend gezinnetje dat ons spontaan ‘smakelijk eten’ wenste! Na afloop van deze lekkere rustweek-trainingsloop werden we in de Duivenclub als altijd warm onthaald door Trudy, de wandelaars en een aantal collega-lopers uit de iets snellere tempogroep.

Heerlijk, zo’n frisse zondagstart!

Snipperdag…

Snipperdag…

De startgolven liepen lekker, splitsen ging ook uitstekend, de route was afwisselend door polder, bospaden en Delftse binnenstad en ook de verzorgingsposten waren goed bemand.

Op sommige plekken was zelfs zelfbenoemd culinair talent aanwezig – dat beloofd wat voor het komend jaar! Puur genieten dus op de routes die waren uitgestippeld voor de training naar de hele of halve marathon. Wat wel opviel was dat de verschillende tempogroepen in ‘los verband’ liepen; hier en daar werd er gesnipperd en in kleinere groepjes werd een ommetje of extra lusje toegevoegd.

Natuurlijk is dat prima, maar het is wel aan te raden dit voordat er wordt gestart met je medelopers af te stemmen. We willen voorkomen dat mensen alleen lopen, dus daarom de oproep om elkaar op de hoogte te houden van de loopplannen voor de zondagochtend en je met elkaar te houden aan de gemaakte afspraken.

Als afsluiting van deze snippertekst nog het recept voor de enige echte snippertjes: zorg dat je wat pannenkoeken overhoudt. Snijd die de volgende dag in reepjes, even opbakken in de pan en dan op je bord wat suiker of stroop erop, eet smakelijk!

Groetjes,

Anne-Marie

Gewoon je voeten optillen!

Gewoon je voeten optillen!

Dat was de gouden tip vandaag, toen een aantal lopers liep te miepen over gladde stukken onderweg. En inderdaad: het overgrote deel van de route liep over goed begaanbaar wegdek. Dus maakten we van die 12 nog even 15,5km waarna we ons de koffie in de Duivenclub goed lieten smaken. Ook de 25km lopers die op de ‘officiële’ route een afslagje hadden gemist, hebben genoten – kijk maar op de foto bij de Oostpoort. Alweer een mooie start van deze zondag!

Vandaag waren er voor het eerst dit jaar weer startgolven, zodat Annie en Jan de 25km lopers op alle afstanden van een natje en een droogje konden voorzien. En ja, dat doen we nu nog met papieren wegwerp-bekertjes, later dit jaar willen we overstappen op een milieuvriendelijke optie. Hoe en wat precies melden we natuurlijk ruim van tevoren op de Lekker Gelopen website.

Windje mee, windje tegen

Windje mee, windje tegen

Met een stevig windje tegen startten we vanochtend vanaf de Duivenclub voor een rondje van 21 of ietsje korter. Ook de nieuwe en ‘herintredende’ lopers hadden snel hun maatjes gevonden en de verschillende tempogroepen gingen er meteen stevig tegenaan. We hadden er zin in! Dat is natuurlijk altijd zo bij Lekker Gelopen, maar vandaag waren we allemaal blij dat het droog was na die 21mm regen van zaterdag en met wind mee leek het al snel wel of we door het Balijbos vlogen! PR-retjes sneuvelden rap tot aan de eerste drankpost. Daarna begon het echte werk pas. Tegen de wind in was het flink werken en in de Driemanspolder waaiden de dappersten onder ons helemaal lekker uit. Verfrist en opgetogen druppelden gelukkig alle lopers weer binnen voor koffie – met stroopwafeltraktatie van Ad! – en een praatje over Parijs, Londen, CPC, Driebergen, Maassluis en alle andere loopjes die weer in het verschiet liggen. Kortom, ook vandaag weer de allerbeste start van onze zondag!