LEKKER geschoten
LEKKER terugkijken?
Wil je oude foto’s nog eens bekijken en downloaden in hoge kwaliteit?
Archief (Petra van der Zande)
Archief (Frank Thomas)
LEKKER teruglezen?
Wil je oude verslagen van “Onze Correspondent uit Delfgauw” nog eens teruglezen?

Download hier de PDF!

LEKKER verslag
Lekker warm en niet te ver op zondag 22 mei

Lekker warm en niet te ver op zondag 22 mei

Het was weer een stralende zondag en na een applaus voor alle Leiden-, Venloop- en andere loopjes-lopers, mochten we gaan voor een kort rondje door de buurt. Een aantal lopers vroeg zich af waar onze vertrouwde verzorging was. Gelukkig konden we uitleggen dat onze crew af en toe de teugels even moet laten vieren en dat ze dan de catering-activiteiten delegeren aan enkele vertrouwelingen. En het is zeker waar; Lucien, Jan en nog wat helpende handjes hebben afgelopen zondag goed hun best gedaan en de lopers van hun natje en droogje voorzien. Het was oké, maar toch kijken alle lopers reikhalzend uit naar komende zondag, wanneer de verzorging weer in handen is van ons superteam Trudy en Annie – zij hebben nou eenmaal die ‘X-factor’!

Op de intekenlijst voor de jubileumcommissie kregen we al wat leuke reacties van lopers die willen helpen om van het 25-jarig jubileum op 18 september 2022 een mooi feestje te maken. Als je denkt ‘Dat wil ik ook!’ meld je dan zondag bij een van de bestuursleden of stuur een berichtje naar Pieter via voorzitter@lekkergelopen.nl

Mooie paadjes in Balijbos

Mooie paadjes in Balijbos

Deze keer een wat kleinere groep lopers, een deel zit nog in Zuid-Amerika en anderen lopen vandaag in Leiden de hele of de halve. Hoe dan ook, de lopers die vandaag wel uitvlogen vanuit de Duivenclub hadden het goed voor elkaar. Erg welkom waren de bospaadjes met veel schaduw en helemaal top was het dat Annie op haar fiets alle drankjes en hartige en zoete snacks had uitgestald op een strategische plek waar we maar liefst twee keer konden bijtanken. We kijken alweer uit naar volgende week als we weer mogen!

Moederdag-rondje Meijendel

Moederdag-rondje Meijendel

Een mooie groep lopers liep op deze zonnige moederdag met Frank en Cees voorop door het prachtige Meijendel.

 

 

 

Na een korte en altijd weer indrukwekkende stop bij het monument op de Waalsdorpervlakte – waar je als je wilt een rode, witte en blauwe denneappel mag meenemen – ging het langs de kazerne, over een smal paadje met pittige heuvels richting strand.

Eerst de steile trap af en vervolgens in eigen tempo in noordelijke richting naar het hoge duin.
Een enkeling trotseerde de golven met blote voeten, anderen liepen met schoenen aan langs en soms door de vloedlijn. Vanaf het hoge duin nog een klein lusje en hup, omhoog naar de uitkijkpost en tenslotte naar de Boerderij voor een verdiende kop koffie en nog even gezellig napraten.

Ik kijk alweer uit naar de volgende Meijendelloop!

Het Trudy-effect

Het Trudy-effect

Zondagochtend bij de Duivenclub. Voordat we van start gingen was ze er al.
Inderdaad, niet om 11:00 nog even aanhaken bij de finish maar voordat de negen in de klok zat was haar tafeltje al uitgeklapt.
We mochten alvast wat water nemen.
Daarvan gingen we vast lekkerder lopen. Bij terugkomst zouden er bovendien chocolade paaseitjes zijn.

Of het placebo was of daadwerkelijk hielp, we startten gewiekt ons rondje Ypenburg.
Een rondje waar  kinderen verwekt, opgevoed en weer uitvlogen. Een Vinex wijk waar iedereen tijdens Covid19 met werkgevers een eindeloze zee aan teams en zoom sessies had gehad.
Wandelende Vinex-vaders vulden discreet zakjes. Er had tijdens de lock-down een labradoedel explosie plaatsgevonden.

Covid Marathon ervaringen werden gedeeld. Madrid was heerlijk, Rotterdam was bevrijdend en een groep hadden zelf een marathon georganiseerd. Er waren twee lopers die maar gewoon zelf (met partner op de fiets er naast) 42,2Km  waren gaan hardlopen.   

De Lekkergelopen EHBO-bijeenkomst van afgelopen week werd uitgebreid nabesproken. Ervaringen van lopers die ooit onverwacht reanimaties moesten uitvoeren waren indrukwekkend.
Ze liepen keuvelend met 6min/km hun ervaring te delen en konden ooit op een onverwacht moment het verschil maken.

Hardlopers zijn altijd opgewekt en Kees gaf een geheime tip om twee marathons in een maand te lopen. Zijn recept “met pensioen gaan en gewoon niet te veel doen”. Wij lachen.

De zondagochtendzon scheen inmiddels uitbundig. We waren met deze afstand niet te houden en het tempo kroop omhoog. Bij de finish werden high-fives gedeeld. Het was weer heerlijk.

Terwijl de meest ervaren lopers als dweilen in stoelen hingen stond Trudy rechtop achter haar tafel en had van alle chocolade eitjes alvast de alu-folie afgepeld.
Als zij ons aan de finish opwacht was het gelopen rondje altijd extra.

Extra Lekker.

Grrh