LEKKER geschoten
LEKKER terugkijken?
Wil je oude foto’s nog eens bekijken en downloaden in hoge kwaliteit? Kijk dan hier in het archief!

Archief 2019

Met dank aan Petra van der Zande.

LEKKER teruglezen?
Wil je oude verslagen van “Onze Correspondent uit Delfgauw” nog eens teruglezen?

Download hier de PDF!

LEKKER verslag
Van onze correspondent uit Delfgauw

Van onze correspondent uit Delfgauw

Leuk? . . Wat?. . . Een rondje van 16 km rond de Driemanspolder in de zon. “Ja hoor, lekker gelopen”. “Nou, kan niet zeggen dat het soepel ging, maar toch weer gedaan”. “Pfoeh, wat een ellende, wie verzint dat met die hitte”. Dat waren na binnenkomst van de “atleten” een aantal reacties op het terras van de duivenclub. 

Het water, zeg maar inspanningsvocht in dit geval, gutste van menig lijf. Het vocht had shirts en shorts twee tinten donkerder gekleurd. Een droger op hoge toeren zou ze in een uurtje waarschijnlijk niet droog krijgen. De verschillen in de beleving van de lopers waren dus groot. Eigenlijk, ongeacht de omstandigheden, altijd wel na afloop van een duurloop. Dit keer echter alleen een beetje meer.

En toch . . de bekende glimlach en voldoening waren er ook weer aan de finish. De geleverde prestatie zorgde voor de wekelijkse blijheid en trots. De versnaperingen, drank en verkoelende plons in de nek door Rob en Annie onderweg, deed de adrenaline op dat moment naar het maximum stijgen. Ter afronding scoorde Trudy op de plaats rust de laatste complimenten voor de overvloedig beschikbare dranken en zoetigheden.

Zo gaat dat dus bij Lekker gelopen! op een warme zondagmorgen. Leuk? Ja!

Flex!

Flex!

Een aanbod om een keer als ‘embedded’ mee te draaien met de verzorging. Of ik dat aandurfde.
Gewoon vanuit een ander perspectief het lopen beleven en door iedereen geprezen en op handen gedragen worden.
Jan zou het verder voorbereiden en als iedereen een keer kon bijspringen in de Flex-verzorging zou dat heel fijn zijn.

Het was een militaire operatie waarbij de lekkergelopen jacks aangingen en Ruud en ik op tactische punten de lopers op de minuut nauwkeurig zouden ‘aftanken’.
Het was allemaal in de puntjes geregeld en we hadden de auto volgeladen toen de lopers omstreeks 8:15 binnendruppelden.
Jan gaf nog een laatste positiewijzigingsverzoek door ivm ‘vroegafbuigers’ en wij stoven naar ons eerste opstelpunt in Delft.

Buurtbewoners gluurden achter de ramen. Nadat de tafel was uitgeklapt en onze muziek door de woonwijk schalmde zagen we in de verte kleurige shirt op en neer dansen en dichterbij komen.
We knepen met onze ogen en zagen dat de meest ervaren lopers als eerste arriveerden.
Zij keken naar onze tafel: Water, energiedrank, schuimpjes, krenten en tucs.
Ze zagen dat het goed was
Daarna stoven er verschillende in sneltreinvaart voorbij en we moeite hadden om de bekers snel bij te vullen.

Met de hoge luchtvochtigheid werd er veel bijgevuld. Een uitgelaten loper gooide een beker in z’n nek om af te koelen… het bleek energie drank. Na twee wegspoelbekers vervolgde hij doorweekt de rest van de groep die de pas erin hadden gezet.

Bij de 3e verzorgingspost zagen alle lopers er nog steeds fris uit: dit was een groep ervaren renners.
Terwijl tijdens het hardlopen en pauzeren vakantieplannen werden gedeeld werden er PR’s gelopen alsof er niets aan de hand was.

Pas met het rijden in de auto besef je hoe groot de afstanden zijn die we wekelijks lopen.
Het meedraaien als verzorging was een leuke ervaring! Natuurlijk wil iedereen net als ik een keer bijspringen als Flexverzorging.

Geef je op als Flex! Want door die verzorging lopen we allemaal Lekker…

Grrh

Ps. Op veler verzoek hierbij de muziek die wij draaiden toe jullie langsrenden:

Fatamorgana

Fatamorgana

“Jullie zijn gewoon allemaal luie donders!” riep Gijs ons om 8:20 toe.
Wij prevelden nog iets over een gezellige gisteravond waarin wijn de rode draad was en dat we niet begrepen waarom we om 8:30 zouden moeten starten.
“Dan heb je meer ‘zondag over’ na het lopen en jullie moeten niet zeiken want het kan warm worden.”
We schikten ons en ‘gingen’ terwijl de spieren, zich brak voelend, voorzichtig één oogje openden en zich nog even wilde omdraaien.
Daar was natuurlijk geen sprake van. Jan zijn route leidde ons al snel de polder in.
Na het ‘splitsen’  versnelden we ambitieus.
Het was warm.
Een nieuwe loopster Geertrui uit Vlaanderen-Zeebrugge(van die gekantelde veerboot-hoe-heet-ie-ook-alweer) had zich bij ons gevoegd en liep vlot.
Wij waren luidkeels nog wat Covid-verhalen aan het uitwisselen. De prikken vielen bij iedereen mee en grenzeloze vakantieplannen werden gemaakt.
Rode hoofden, natte shirts.
Het was benauwd.
Een oranje dekzeil, oranje tractorwielen of voetbal-vlaggen waren verzorgings fatamorgana’s; zodra iets oranje-achtig aan de horizon verscheen slikten we speeksel weg.
De verzorging was perfect geregeld. Een losse loper ging gretig op ons aanbod aan en dronk water en nam een spekkie. Met de mond vol rozijnen en rollende ogen: “Het lijkt wel een droom zo’n verzorgingspost”.
We liepen op onze tenen de laatste kilometers. Het was na 18Km mooi geweest.
Bij de finish vertrouwde een geoefende loper mij stilletjes toe dat hij zelfs een stukje gewandeld had.
Terwijl ik als een “Herald-of-free-Enterprise’ (zo heette die veerboot) in een stoel hing, liep Geertrui voorbij alsof er niets gebeurd was. Ze zou vaker komen meelopen.
Achteraf gezien hebben we allemaal Lekkergelopen.

Grrh

Van onze correspondent uit Delfgauw

Van onze correspondent uit Delfgauw

Dat was em dus vanochtend, de officiele start van de najaars marathontraining. Hoeveel starters er aan de beginstreep stonden die het hele schema gaan volgen om medio oktober een/de marathon te lopen is (nog) niet bekend. Maar ze zijn er, ongetwijfeld. En in goede handen. Want zijn het er honderden of enkele duizenden die door de jaren heen op basis van dit schema een marathon gelopen hebben? Veel in ieder geval. Bekend is ook dat bijna allen van de voorbereiding en finaledag genoten hebben. Ervan genieten is overigens wel een voorwaarde voor het succes. 

Wat dat betreft was het een prima begin vanochtend. Met 16 km een mooie aanvangsafstand. De luchtvochtigheid was acceptabel en de temperatuur relatief aangenaam. Het leverde voor het vertrek al veel vrolijke gezichten op. Ja, het aantal vrolijke smilies, werd naar rato van het aantal afgelegde kilometers wel minder, maar dat mag. Inspanning kost nu eenmaal energie en doet af en toe een beetje pijn. Over pijntjes of vermoeidheid werd kort na de finish al niet meer gesproken. De finishers straalden al snel tevredenheid en vertrouwen uit, alsmede dankbaarheid naar verzorgers Annie, Robert en Trudy. Let maar op, het wordt een mooie loopzomer. 

Attentie:
Volgende week aanvang zomer starttijden! Tot en met eind augustus starten we dan een half uur eerder in startgolven om resp. 08.20 uur, 08.30 uur en 08.40 uur.