9  April 2017. Na de winter eindelijk een stralende dag, mooi weer, geen regen en eindelijk kunnen we zonder jas de natuur in. Maar ook Rotterdam marathon dag en dan gaan duizenden kanjers 42 km hardlopen op deze zonovergoten dag. De supporters waren er blij mee, maar of de lopers dit ook zo hebben ervaren weet ik niet. Bij het 25 km punt riepen diverse lopers dat het zwaar was en gingen stoppen, allemaal klachten over het prachtige weer. Het is ook nooit goed, wij zijn een klagend en excuses zoekend volkje geworden.

    Zo zien we het graag.

Meer foto’s naast Lekker gelopen? https://lekkergelopen.nl/lekker-gelopen/

Bij de finish echter toch allemaal blije gezichten van de doorzetters, de kanjers, de super helden want dat ben je als je met een medaille trots de verzorgingsplaats komt opgelopen. De verzorging was vandaag in vertrouwde handen van A.V. De Koplopers, dit was zoals altijd weer super goed geregeld en hier hoorde je geen klachten maar alleen maar waarderende woorden. Hulde aan deze vrijwilligers die dit elk jaar regelen.

Komende week zijn voor Lekker Gelopen rustweken, er wordt wel gelopen maar veel minder kilometers. Iedereen kan weer mee doen en gaan wennen aan de warmte. Als dit dan gedaan is gaat er vast weer een groep naar IJsland, Finland of Groenland. Lekker koud! In elk geval zijn er vast al weer plannen gemaakt door de groep die in Rome in de stromende regen een marathon heeft gelopen. Ook weer niet op getraind. Doen we soms iets fout?

Wat nog goed kan gaan is het Marathon etentje komende donderdagavond 13 april bij Sjaak en Gerda thuis. Maar liefst 22 lopers kunnen aanschuiven voor een heerlijk after-party diner. Ria uit Schipluiden is de eerste deelneemster en totaal tot nu toe 6.  Wie durven er te volgen? Voor slechts € 17.00  kan je deelnemen aan deze feestelijke gelegenheid. Het eten is warm, de soep is nat en heet en het ijs is koud. Allemaal zaken om het nog eens uitgebreid over de marathon te hebben. Vooraf z.s.m. op geven bij Sjaak Borsboom:  sjaak.borsboom@gmail.com

Allemaal gefeliciteerd met jullie fantastische prestatie en eet smakelijk.