Ook vandaag weer een grote opkomst op ons thuishonk bij voetbalclub DVC aan de Brasserkade. De meesten gingen voor de 20km ronde door Tanthof en een aantal mensen kortte de route in goed overleg een stukje in.

De verzorging was in goede handen van Annie en Nancy, alles oké zou je zeggen. Maar….met het grotere aantal lopers en een aan groeiend aantal nieuwe lopers die aansluiten bij Lekker Gelopen! kan het geen kwaad om het hier even te hebben over het belang van veilig lopen.

Houd rekening met mede-weggebruikers en loop lekker twee aan twee aan de rechterkant van de weg of het fietspad. En met het voorjaar op komst, zullen we ook weer vaker de wielerpelotons gaan tegenkomen, zorg dan dat je met je groepje op tijd ‘smal maakt’ en loop 1:1 achter elkaar. Corrigeer elkaar indien nodig, want ieders veiligheid staat voorop! En nu dit toch een wat serieuzer stukje is: houd ook rekening met elkaar als een medeloper een plaspauze nodig heeft, gooi het tempo wat omlaag of loop met elkaar even een stukje terug zodat het weer makkelijk aansluiten is na een gevalletje ‘hoge nood’.

Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan blijven zeggen “Ik heb weer Lekker Gelopen!”

Gr.
Anne-Marie Nelck.