Onze routeplanners (Jan en Robert) zorgen ervoor, dat we week in week uit langs de mooiste plekjes in Delft en omgeving komen. Soms leiden ze ons door de stad, soms door een park of langs de kassen, een andere keer langs bijvoorbeeld De Vliet. Elke keer weer, lukt het ze om ons een route voor te schotelen, die ons kan bekoren. En dat niet alleen, elke keer weer weten ze op de meter nauwkeurig hoe lang de route is. BEHALVE vandaag.
Er stond een rondje van 17 kilometer op het programma. Bij de start werd verteld, dat het om twee keer 6 kilometer zou gaan en één keer 5…..ja juist….bij elkaar 17 kilometer. Vol goede moed zette de groep zich dan ook in beweging om de ‘volle’ 17 kilometer te slechten.
Na het eerste rondjes sloeg de twijfel wat toe. Hè wat….dat was toch geen 6 kilometer. Dat waren er bijna 7. Never mind, net voor de drankpost werden we ingehaald door de sint en het ‘foutje’ was al snel vergeten. Alleen, je zal het niet geloven, het tweede rondje was ook bijna 7 kilometer. ‘De routeplanners spelen vast een psychologisch spelletje met ons’, werd er her en der gefluisterd. ‘Ze testen onze mentale weerbaarheid’, opperde een ander. Nou….met die weerbaarheid zat het wel goed hoor. Geen onvertogen woord over de extra kilometers. Er was nog een beetje een stille hoop dat het laatste rondje dan wel geen 5 kilometer zou zijn, maar minder…..Echt niet. Dit rondje was precies 5 kilometer.
Kortom, vanochtend hebben we iets meer dan 18 kilometer gelopen en wat was het lekkerrrrrrrr…..(Elly M)

  Sinterklaasje kom morgen (25 nov. ) maar binnen met je knecht.