We wreven de slaap uit onze ogen. Gezonde spanning bij de start en Aad wilde handen zien wie ‘Rotterdam ging doen’. Sommige handen schoten omhoog, sommige gingen twijfelend half omhoog.
De 28km vandaag zou mn uitgebreide Tai met bijpassend blusbier van zaterdagavond ruimschoots compenseren.
Het weer was schitterend; windstil, helder, rond het vriespunt, bevroren wit gras tot de horizon.
We gingen.
Jan had een mooie route met voldoende afkort-opties uitgezet; we volgden langs de vliet het spoor van hardlopende romeinen die 2000 jaar gelden berichten tussen voorburg en katwijk koerierden.
Werkstress gleed weg; functioneringsgesprekken werden discreet verwerkt en oplossingen voor geopolitieke thema’s werden besproken.
De wereld zou er  veel beter uitzien als wereldleiders op zondag een gezamenlijk duurloopje zouden doen. En als ze er dan toch niet uitkwamen; gewoon een extra lusje.
De verzorging was perfect; gelletjes werden beoordeeld. Met rozijnen smaakte de thee subliem.
Bij het sluisje stelde een vriendelijke Leidschendamse haar toilet open voor een dames noodplas. De Tai-restanten wilde ik haar niet aan doen en parkeerde ik discreet in het struikgewas.
Terwijl de benen rustig doorwerkten werd het na het 20km-punt het rustig in de groep. Alles was verwerkt en besproken. We droomden over te-koop huizen die we passeerden.

Vandaag was de eerste lange duurloop dit jaar. PRs erden gebroken; Smart-horloges deelden als schouderklojes virtuele stickers uit. Volgens de meeste viel het vandaag ‘eigenlijk wel mee’.
Wees niet bang; het jaar is nog maar net begonnen, de afstanden zullen toenemen.
Voorlopig lopen we Lekker.
Grrh