Het aantal ingeleverde bidons was beperkt; Het was rustig aan de start op zondagochtend.
Een flinke groep had zaterdag meegedaan aan de Meijendelloop en draaide zich op zondagochtend nog even om.
Ook ik was één van de Meijendel-deelnemers maar mocht vandaag met Trudy bij LekkerGelopen meedraaien in de verzorging. Eerst kort iets over de Meijendelloop:

Meijendelloop
Om 7:00 konden we nog de poten van de partytent grijpen waar de startnummers werden uitgedeeld.
Het was donker, koud en we konden ons in de paardenstal omkleden.
Twee paarden keken ons verbijsterd aan; ‘Wat zijn dat voor idoten zo vroeg?’
Vlaggetjes, warme thee en veel vrolijke hardlopers zorgden voor een goede sfeer.
Hardlopers zijn altijd optimistenen we bagataliseerden de hagelbuien met slagwind:
Alles wat nu uit de lucht viel, zou later niet kunnen vallen.
Na de start bleek dat er nog veel in de wolken zat en met harde wind striemde de hagel onze gezichten. We waren nog niet warmgelopen en kregen de volle lading.
De zon kwam op in een blauwe lucht.
We slingerden door de duinen via semi verharde paden. De route was mooi en afwisseld met steile klimmetjes en vergezichten.
Het bleef verder redelijk droog, de lucht was blauw en ondanks dat we af en toe in een natte regenboog liepen genoten we van de 25Km die was uitgezet en door vele vrijwilligers bemand werd.
De laatste 5 Km keken we erg uit naar koffie en slagroom.
Het waren flinke stukken en we spoten zelf slagroom naar herstelbehoefte.
We zochten als lekkergelopers elkaar op en aten taartstukken met twee handen.
De Meijendelloop met ca 360 deelnemers is zeker voor herhaling vatbaar.
Mijn dank aan Elly en Eric voor het startbewijs dat ik kon overnemen.

Zondagochtend
De lekkerGelopen start op zondagochtend bij DVC was droog.
Annie was nog even langskomen maar moest in de zorgmantel en ging er vandoor. Trudy en ik reden via de snelweg naar het eerste verzorgingspunt langs een dijk.
Wachtend op de eerste groep zagen we hier en daar al losse lopers en andere loopgroepen voorbij rennen. Trudy had warme koffie; met stroopwafels en we namen het leven door.
Terwijl we zo zaten te wachten kregen we via Whatsapp een video binnen van de dames in Marrakech die het marathon parcours aan het verkennen zijn.
Op de minuut nauwkeurig kwamen de eerste lopers binnen; ze waren warm en stortten zich op de spekkies.
Ondanks het feit dat de meeste lopers enthousiast zijn over ‘het bidon systeem’ was er toch iemand die een bidon vergeten was. Gelukkig had Trudy noodbekers.
Twee nieuwe lopers (Daniel en Ron) stelden zich uitgebreid voor, maar Irene hield iedereen bij de les. Er moest weer gelopen worden. Ze gingen.
Bij het tweede verzorgingspunt werd door de mannen flink wildgeplast. Als niet-loper dit zo aanschouwend dacht ik aan een  ‘mannen-wildplas-richtlijn’.
Bijvoorbeeld een minimale afstand van 10meter tot de verzorgingspost zonder zichtlijnen naar medeloopsters. Het was gewoon een gedachte want wildplassen is verboden en kan je eur140,- kosten.

De ruitenwissers gingen heen en weer. Trudy en ik wachten op de tweede groep in de auto met stoelverwarming.
AnneMarie belde ons gelukkig op; ze waren per ongeluk richting Berkel gelopen en pakten dus een extra stukje. Trudy en ik namen gewoon nog een extra bakkie met stroopwafel.
Gelukkig kwamen de verloren lopers als nog bij onze verzorginspost aan en we zouden elkaar bij het eindpunt weer zien.
DVC voelt inmiddels als ‘thuis’ en we werden verblijd met beschuit met blauwe muisjes. Opa en oma maakten het goed en deelden hun geluk met ons.

Het meelopen in de verzorgen was erg gezellig; leuk om een keer vanaf een andere kant gezien te hebben! Mocht je nog niet ingedeeld zijn: schaam je (evt. diep) en geef je op! je hoeft maar een paar keer te helpen en samen maken we het voor elkaar haalbaar.
Of je nu zaterdag of zondag liep; aan de gezichten bij de koffie te zijn kan ik niets anders concluderen dan; we hebben weer
Lekker Gelopen

Grrrh

ps. Voor voorbereidingsvideo van de Marrakech voorverkenners: klik hier
ps. Wildplaswet: https://www.vraaghetdepolitie.nl/hangjongeren-en-overlast/overlast/wat-is-wildplassen-en-welke-boete-staat-ervoor.html