Volgende week starten we vanwege Pasen bij de Duivenclub

BELANGRIJK – Voor het lopen gaan we een groepsfoto maken. Hiervoor graag iedereen in DU MIDI vest aantreden.  

Vandaag twee weken voor de Rotterdam marathon is de laatste lange afstand gelopen. Volgende week nog een korte afstand, maar vanaf nu kunnen de marathon kriebels komen. Of het kriebels zijn, weet ik niet, sommigen onder ons noemen het marathon pijntjes. Je gaat sterk aan jezelf twijfelen, voelt nog een stijf spiertje hier en de griep is ook nog niet helemaal verdwenen….. HELP.

Niets van aan trekken dus, het hoort er allemaal bij. Tijdens de marathon maken we gebruik van het Koplopers Marathon steunpunt, hier worden de laatste twijfels weg gemasseerd en ga je (weer) iets unieks beleven. Na afloop kom je hier terug met de medaille om je nek en vooral belangrijk…. met een moe lichaam, pijnlijke voeten maar vooral met een gevoel van “YES” ik kan iets wat niet iedereen kan. (Medaille hele week omhouden om gevoel vast te houden.)

Het marathon steunpunt wordt dit jaar voor het laatst gedirigeerd door Martien Verhagen en Wim van Velzen, na vele jaren gaan zij het stokje over geven aan een jongere/nieuwe generatie. Hiervoor worden nieuwe enthousiaste mensen gezocht, ga dus eens rondkijken in je omgeving of familie/vrienden willen helpen. Natuurlijk mag je het zelf ook gaan doen, loop dan eens aan andere marathon dan Rotterdam.

Het is ook traditie dat er bevriende lopers naar Rotterdam komen. We hebben de Milles Pattes lopers uit Macon gehad en al eerder Friese lopers, dit omdat oud Lekker gelopen loper Tjeerd Daane in Suwald ook een Lekker gelopen groep (hoe zeg je dat in het Fries?) op zondag traint. Hieronder zijn verhaal en vergeet vooral niet om als je toch in Friesland bent om bij hem langs te gaan.

De Friezen veroveren Rotterdam,

Als ‘oud’ atleet heb ik vele jaren iedere zondag getraind voor de marathon. Samen met Aad 7 marathons gelopen, in Rotterdam en Leiden. De appeltaart met slagroom van Jos na afloop staat me nog vers in het geheugen, evenals de vele anekdotes tijdens de lange duurlopen, de goede verzorging onderweg en de pikante vragen van Martien aan nieuwkomers. Als geboren Rotterdammer heb ik 25 jaar in Pijnacker gewoond waarna ik in 2007 met Afien verhuisde naar Suwâld, een dorpje vlak bij Leeuwarden. In Burgum ben ik trainer geworden van loopclub Burgum www.loopclubburgum.nl .

Ik heb regelmatig lopers zo ver gekregen dat ze voor een halve marathon en zelfs voor een marathon gingen trainen. En met succes. Dit jaar gaan er 12 lopers de marathon van Rotterdam lopen. Zelf vond ik het een van de mooiste marathons die er zijn.

Van deze 12 lopers zoeken er 10 een slaapplaats in Pijnacker, Delft of Nootdorp, in ieder geval kort bij de randstadrail. Daarvan kunnen er al 4 of 5 bij Aad en Annie logeren. Voor nog 5 anderen zoeken we voor één nacht onderdak met een hapje eten en gezelligheid. Na 10 jaar kan ik zeggen dat ook Friezen hele aardige mensen zijn. En voor de marathon zijn ze net zo zenuwachtig als jullie in het westen.

Neem ze op in de ‘familie’ en als jullie in Friesland zijn is er altijd koffie, thee, ontbijt of diner of wat dan ook. Vraag het na bij Aad, Annie of Toos (Toos, ik heb je gemist vorig jaar).

Tige by tige tank (heel veel dank)

groetjes

Tjeerd Daane (zie smoelenboek) (Red.: Wordt aan gewerkt)