Mijn eerste …

10 april 2022. De dag die al enkele maanden rood omcirkeld in de agenda stond. Vandaag ging het gebeuren, de marathon van Rotterdam! Zoals jullie eerder al konden lezen had ik het trainingsschema minutieus gevolgd en was alles goed gegaan. Het startnummer was opgehaald en de weersvoorspellingen waren goed. Dus nu moest het gebeuren. Vol van de zenuwen stond ik tussen duizenden andere lopers te wachten, toevallig naast een ‘lekker gelopen’ loper. Na elkaar succes gewenst te hebben, mochten we van start.

Vele keren was gevraagd naar mijn doel en race plan. Doel was duidelijk: uitlopen. Race plan: rustig beginnen, tot 30km proberen mijn tempo vast te houden en dan zou ik wel zien. Het eerste ging al bijna mis, door de zenuwen toch wat snel de Erasmusbrug over, maar snel tempo teruggenomen. Voor ik het wist kwam ik langs de 5km, de 10km, de 15km. Wat was dit leuk, zoveel lachende lopers en toeschouwers. Langs Ahoy op naar de 20km en de halve. Toen terug de Erasmusbrug over. Hadden ze deze nu tussen de heen en terugweg wat langer en steiler gemaakt? Gewoon doorgaan, na de brug staat mijn familie en die wachten op mij. Gelukkig stonden ze daar en na een snelle knuffel en aanmoedigingen het tunneltje onderdoor op naar de 30km. Deel 2 van mijn race plan gehaald, nu op naar het laatste deel. Mijn benen begonnen zwaarder te worden, maar zoals het publiek riep “terug is langer” gewoon stap voor stap doorgaan. Bij 33km nog even gezwaaid naar de ‘lekker gelopen verzorgingspost’ en door de extra energie van de digitale aanmoedigingen kwam ik alweer bij 35km. Bij de laatste twee verzorgingsposten iets langer gewandeld om goed te drinken en mijn benen iets te laten rusten. En dan op naar het laatste stukje, het publiek telde mee af, nog 2km, nog 1km, de laatste bocht en dan de Coolsingel op. Langs de kant stond mijn familie weer vooraan om me naar de finish te schreeuwen. Toen was daar de finish, het was me gelukt, mijn doel gehaald. Ik had de marathon uitgelopen!

Met dank aan jullie, voor de gezellige trainingen op zondag, de goede tips, en de doorzetters die ondanks storm en regen toch kwamen lopen, de verzorging die er altijd staat (ook in storm en regen). Voor iedereen die ook gelopen heeft, hopelijk is het bij jullie ook goed gegaan en hebben jullie ook genoten. De marathon was zwaar, maar mede door jullie heb ik ook lekker gelopen (al voelt dat lopen een dag later wat minder lekker).

Geertje