Geweldig toch die nieuwe site ? We kunnen er alles op kwijt. Mededelingen, verhaaltjes, ervaringen, foto’s, contactpersonen, noem maar op. Kortom we communiceren, het middel om richting te geven en problemen te vermijden of op te lossen. Nu komen problemen sowieso niet voor bij Lekker gelopen! maar over de richting kun je niet duidelijk genoeg zijn vinden we als bestuurg. Daarom ontvang je in aanvulling op alle informatie op de site deze 5de nieuwsbrief.

Financiën

Het afgelopen jaar was het jaar van het Lustrum feest. Dat de jaarcijfers een verlies lieten zien was dan ook geen verrassing. Mede dank zij de gulle bijdragen van de sponsoren en de lopers bleef het saldo positief. De jaarcijfers zijn gecontroleerd door de kascontrole commissie en de penningmeester is officieel gedechargeerd. Al was er wel een vraag van de commissie waar de inkoop van “steigerhout” goed voor was. De deelnemers aan de feestdag weten dit waarschijnlijk wel…….?

Opbrengst 2017

Kosten 2017

Verzorging

De verzorging begon een paar jaar geleden met een bekerhouder op de lastdrager van een fiets. Nu ervaren we wat daar in de tijd aan toegevoegd is en in de auto(‘s) wordt geladen. Voor de crew is het in de voorbereiding en uitvoering wekelijks een hele organisatie. Ze doen het graag. Vanzelfsprekend is dat echter niet. Het bestuur heeft daarom voor de zekerheid gevraagd of we dit hele jaar ook weer op hun service mogen rekenen.
En . . . “ja”, zeiden ze. Lopen blijft ook in 2018 dus lekker.

Vest en foto

Maar liefst 113 lopers zijn in het bezit van het nieuwe Lekker gelopen! vest maar een groepsfoto is er nog niet van gekomen. Dat gaan we a.s. zondag veranderen. Bij de duivenclub, vooraf aan de start van de laatste 10 km training. Petra heeft haar sportlens er speciaal voor opgepoetst. Neem je vest dus mee en zorg dat je op tijd bent.

Marathon voorbereidingpresentatie

We weten het, bij een marathon hoort een goede voorbereiding. Op internet kun je er alles over vinden. Maar bespaar je de moeite. A.s. zondag direct na de 10 km zal Gijs van Oevelen ons bijpraten over zijn voorbereiding op een marathon. Gijs is een talent met ervaring zoals we weten, zijn informatie mag je dan ook niet missen. Koffie en zoetigheden worden voor, tijdens en na zijn praatje gratis verstrekt.
En . . . “ja”, zeiden ze. Lopen blijft ook in 2018 dus lekker.

Start nummers ophalen

Op vrijdag 6 april gaan we gezamenlijk de Rotterdam Marathon startnummers ophalen. Het is de bedoeling om tussen 10:00 en 10:15 uur te verzamelen bij de Marathon expo ingang. Na afloop is het een goede gewoonte om op het terras voor het Beursgebouw nog iets te drinken.

Startnummer mee laten brengen

Als je zelf niet in de gelegenheid bent om je startnummer af te halen, kunnen degenen die wel naar de expo gaan dit wel doen. Breng hier voor je deelnemersbewijs naar Aad (oos@kabelfoon.nl) of iemand waarvan je weet dat hij/zij ook gaat.

Startnummer over

Meld even als je een startnummer over hebt. Momenteel is er 1 in de aanbieding.

Steunpunt Rotterdam marathon

Ook dit jaar zal er weer een steunpunt zijn voor de Rotterdam marathonlopers, georganiseerd door Wim van Velzen en Martien Verhagen van De Koplopers. Het marathonsteunpunt is er echter niet alleen voor lopers van De Koplopers, maar ook voor  hardloopvrienden van Lekker gelopen!, Bertus en… nou ja, eigenlijk voor iedereen!

We zorgen weer voor lekkere bouillon, frisdrank, water, koffie, thee, zoute koekjes, nou ja alles wat een loper nodig heeft. Er is een omkleedruimte, tassentent, zelfs een Dixie toilet, heel veel stoelen en uiteraard massage. Een flink team van vrijwilligers staat voor de lopers gereed met warme dekens en lauwe thee. Zoals het er nu uitziet (dat weet je in Rotterdam maar nooit) staan we weer op dezelfde plek als vorig jaar, op het Delftseplein hoek Poortstraat. Slechts 150 meter van de zij-uitgang Rotterdam CS.

Op ons steunpunt is die dag de verzorging helemaal gratis… maar er staat een pot voor een VRIJWILLIGE bijdrage. Rond 08.00 uur zijn wij daar aanwezig en zijn de lopers ook van harte welkom.

Voor Mart en Wim wordt het de laatste keer dat zij aan de organisatie van dit steunpunt deelnemen. Zij hebben dit heel veel jaar met plezier gedaan. Ik ben er van overtuigd dat de overige vrijwilligers met een nieuw team deze traditie gaan voortzetten. We zien jullie graag op 8 april in Rotterdam. Namens het hele team, Wim van Velzen

Andere marathons?

Veel van de lopers van Lekker gelopen! vinden het een uitdaging om ook andere marathons te lopen dan “onze” Rotterdam marathon. Soms dichtbij maar ook soms in een ver of niet zo ver buitenland. Dan is niet alleen het lopen van de marathon een uitdaging, maar ook de andere omgeving leuk om te ontdekken. Dergelijke uitstapjes worden vaak door één van de lopers bedacht en ook georganiseerd. Soms zelf, maar vaak ook in samenspraak met marathonreisorganisatoren, zoals Runtours, Rijnmond marathonreizen of Loopreizen.nl.

Op onze site staan momenteel weer een aantal reizen geplaatst op initiatief van één of meer van onze lopers. Dat blijven wij doen. Dus wanneer je van plan bent om ergens een marathon te gaan lopen en je wilt daarvoor ook andere lopers van Lekker gelopen! enthousiasmeren, plaats dan een oproep op onze site en zet je plannen uiteen. Eventueel in samenwerking met één van de marathon reisorganisatoren. Er staan maar liefst drie marathon reisorganisatoren op onze site. Je kunt via onze site op hun aanbod kijken en daar ideeën opdoen en mogelijk heb je juist nog spannende nieuwe plannen voor een heel andere marathon. Verras ons en je medelopers en plaats het op onze site. De plaatsing gaat via onze eigen redacteur, Elly Mulder (redactie@lekkergelopen.nl) Succes.

Sponsors helpen ons!

Lekker gelopen! is een club die vrijwillig bekostigd wordt door eigen lopers. Dat maakt onze club zo leuk en is ook de garantie voor de betrokkenheid van jullie bij de club. Dat is de basis, zo blijft het ook. Toch zien jullie een aardig aantal sponsors. Vaak zijn het bedrijven van onze lopers, maar ook hardloopwinkels, ontmoetingsplaatsen, reisorganisatoren enz. De gelden die we op die manier binnenkrijgen, gebruiken wij voor kosten van het organiseren van zaken als infoavonden, lopen als de Snertloop, presentjes voor vrijwilligers en ook onze recente Lustrumdag en incidentele onkosten. Daarmee kunnen wij net wat meer doen dan lopen en cateren. Dus wij zijn blij met onze sponsoren. Geef hen net wat meer aandacht.
Bestuur Stichting Lekker gelopen!