Marathon du Medoc 2018

Zaterdag 8 september 2018 heb ik voor de derde keer op rij de Marathon du Medoc gelopen. Het was weer één groot feest. Van château Latour naar château Lafitte Rothschild en zo nog een stuk of 15 toppertjes! Overal geweldige verzorging: vrolijke en attente vrijwilligers, een overvloed aan fruit en hartige en zoete versnaperingen, heeeeeel veel water en natuurlijk de mooiste Bordeaux-wijnen. De 8000 deelnemers uit circa 80 landen waren grotendeels verkleed in stijl van het thema van dit jaar ‘Kermis’.  Van eendjes vissen, botsauto-tjes en draaimolens tot en met een complete snoepkraam – er liep van alles door de wijngaarden. En dat allemaal heuvel op, heuvel af, vaak onverhard en bij een temperatuur van 30ᵒC. Rustig aan genieten was niet alleen voor mij het devies.

Onderweg de nodige foto’s gemaakt, genoten van het uitzicht, de mede-lopers, de verzorging,  en ook af en toe een slokje wijn. Na 6 uur zeer tevreden gefinished, nog ruim bij de eerste 50% van het classement général.

Deze ‘plus long marathon du monde’ is meteen ook de leukste, ik kan hem iedereen aanraden! Wel op tijd bij zijn als 1 maart de inschrijving opent, want hij zit zo vol. En vergeet ook niet om NU (september) alvast een huisje voor het volgend jaar te boeken aan de goede kant van de Gironde.
Annemarie