Een aantal lopers kwamen zaterdagavond pas thuis van vakantie.
De hoofden waren weer leeg, mentale batterijen opgeladen en afgezien van wat campingrondjes had iedereen over het algemeen de loopschoenen wat rust gegeven.

De ‘Scheveningse 30Km’ die door de planners van oost naar west waren uitgestippeld, moest bij velen even indalen.
Ok, een aantal besloot verstandig in te korten, maar een redelijk grote groep wilde toch ‘even de boulevard aantikken’.
Onderweg werden vakantieverhalen gedeeld; sommige lopers waren al weer aan het werk.

De route was schitterend! Via het park in Voorburg (oude romeinse buitenpost) liepen we via de Binckhorst langs ministeries en de tweede kamer naar de hofvijver.
Amerikaanse touristen werden aangeklampt om fotos van ons te maken en wij legden nog even goed uit dat het niet één of ander willekeurig ‘nice castle’  was, maar dat ‘het binnenhof’ het bolwerk was van onze politieke besluitvoring (we call it ‘poldering’).  ‘They are currently refurbishing, and they even found skeletons. Can you imagine what kind of political system we have!’. De touristen waren amazed en wilden meer weten. Wij moesten helaas door want we waren van ‘Lekker Gelopen’. They understood!

Wij de route verder volgend richting rosarium en het Kurhaus.
De snelste groep was weer eens de weg kwijt en voorbijrijdende fietsers werden geïnstrueerd hen te informeren en terug te laten lopen naar de verzorgingspost. Inmiddels liep de temperatuur op.
We genoten van de zee die schitterde onder de strakblauwe hemel. Op de boulevard likten touristen ijsjes weg. Opa’s en oma’s werden uitgelaten en genoten.

Via de Keizerstraat liepen we de scheveningseweg op en werden we door de verzorgers verwend met frisse meloen. Puur genot bij deze hitte en onze ogen draaien bij iedere hap.

Irene liet ons niet te lang pauzeren; er moest vooral gelopen worden!
We zigzagden door de stad via hollands spoor en werden verrast door een flinke lus aan het einde richting delft langs de vliet.
De laatste 2km was afzien; het was warm en we telden de 100meters af.

Bij DVC zakten we in de stoelen en kwamen we bij.
Iedereen was bijgepraat en blij weer thuis te zijn.

De conslusie was: of je nu in Frankrijk, Noorwegen, Zeeland, Duitsland of Groot Brittannië loopt.
Thuis loop je het Lekkerst!

Grrh