Ook dit jaar zal er weer een steunpunt zijn voor de Rotterdam marathonlopers. De Rotterdam marathon is dit jaar op zondag 8 april, en natuurlijk gaan wij al die mensen die de marathon lopen weer lekker in de watten leggen. Het marathonsteunpunt is er niet alleen voor lopers van De Koplopers, maar gastvrij, zoals onze vereniging altijd is, ook voor onze hardloopvrienden van Lekker Gelopen, Bertus en… Nou ja, eigenlijk voor iedereen!

We zorgen weer voor lekkere bouillon, frisdrank, water, koffie, thee, zoute koekjes, nou ja alles wat een loper nodig heeft. Er is een omkleedruimte, tassentent, zelfs een Dixie toilet, heel veel stoelen en uiteraard massage. Een flink team van vrijwilligers staat voor de lopers gereed met warme dekens en lauwe thee. Zoals het er nu uitziet (dat weet je in Rotterdam maar nooit) staan we weer op dezelfde plek als vorig jaar, op het Delftseplein hoek Poortstraat. Slechts 150 meter van de zij-uitgang Rotterdam CS.

Op ons steunpunt is die dag de verzorging helemaal gratis… maar er staat een pot voor een VRIJWILLIGE bijdrage. Rond 08.00 uur zijn wij daar aanwezig en zijn de lopers ook van harte welkom. Voor Mart en Wim wordt het de laatste keer dat zij aan de organisatie van dit steunpunt deelnemen. Zij hebben dit heel veel jaar met plezier gedaan. Ik ben er van overtuigd dat de overige vrijwilligers met een nieuw team deze traditie gaan voortzetten. We zien jullie graag op 8 april in Rotterdam.

Namens het hele team, Wim van Velzen