Het was de laatste maaltijd, eh . . . . loop van het jaar. Ja met die ontvangst in de duivenclub vanochtend na de geprogrammeerde 18 km ga je toch bijna denken lid te zijn van de Alliance Gastronomique Neerlandaise.

Het mooie jaar zou zoals inmiddels gebruikelijk afgesloten worden met de Snertloop. Lekker een koppie soep na afloop denk je dan. Tijdens het lopen kun je je daarop verheugen. Niet wetende dat Jan en Trudy de van het lustrum feest overgebleven tomaten groentesoep en prosecco  ook serveerden. Tezamen met koffie, oliebollen, gluhwein, borrelnoten, stokbrood en erwtensoep natuurlijk. Daaraan voorafgaand hadden Annie en Petra de lopers onderweg ook al het standaard voedselpakket voorgeschoteld. Dan is het niet zo gek dus dat de door Hans geleverde proteïne repen nauwelijks aangeroerd werden en tot volgende week moeten wachten om hun nut te kunnen bewijzen.

Zo werd het waarschijnlijk de enige loop van het jaar waar we met meer calorieën thuiskwamen dan toen we vertrokken. Ook niet erg voor een keertje. Met ingang van volgende week gaan we weer geluidloos knallen en zullen we wederom van de goede zorgen van de crew verzekerd zijn. Dat laatste naar alle waarschijnlijkheid dan. Want na de verdiende mooie waarderingswoorden van Aad voor Annie, Petra en Trudy en het daaropvolgend klaterend applaus van hun klantjes kunnen ze eigenlijk niet meer weigeren.

Zoals ook alle lopers de verleidingen van het actuele schema niet zullen kunnen weerstaan. Dus zien we elkaar weer volgende week met goede moed en voornemens.

Prettige jaarwisseling.