De foto met Gijs en Sandra hierboven kun je inmiddels misschien iconisch noemen. Het plaatje staat voor alles waarvoor we lopen en wat lopen met je doet. De getoonde euforie is bovendien de a.s. beloning eind deze week na de laatste stap, over de finishlijn van de Rotterdam marathon.

Nog slechts zeven voorbereidingsdagen zijn er tussen nu en die vreugde explosie te gaan. Treffend was dat diezelfde blije Gijs van de foto ons vanochtend in de Duivenclub wist te vertellen hoe deze week door te komen, waar in de voorbereiding op de grote dag nog aan te denken en welke emotionele rollercoaster nog afgelegd moet worden.

Zijn presentatie na de laatste 10 van de ca. 800 trainingskilometers, was de passende afsluiting van weer vier maanden intensieve training. Die laatste meters rond de Dobbeplas stelden vanzelfsprekend na alle klimatologische en afstands ontberingen niet zo veel meer voor. Ze horen er echter bij en geven je uiteindelijk het gevoel dat je klaar bent voor de finale. Voor de groepsfoto waren we dat al blijkt uit Petra’s digitale plaatje van voor de start
vandaag.

Nog slechts 1 etappe te gaan dus om door totale euforie overmand te worden. Probeer komende dagen maar alvast te genieten en voor zondag . . . veel plezier en succes toegewenst !

Presentatie Gijs: Marathon Rotterdam 2018