Tja, wat moet je dan als je vooraf naar de weerberichten luistert ? Code oranje negeren en vertrekken naar de duivenclub of pantoffels aanhouden en maar een keer burgermannetje spelen op zondagochtend ? Met pijn in het hart koos de correspondent voor het laatste. Wetende dat lopen onder haast alle omstandigheden mogelijk is en het gemis van het plezier daaraan nauwelijks is te compenseren. Maar ja met de auto over gladde wegen ? Toch maar niet.

De echte bikkels waren er wel, misten door de omstandigheden wel een maatje hier en daar, doch pasten zich snel aan de routewijziging aan en noteerden zo de eerste 15 kilometers als start van het voorjaars marathonschema. En dat met een gemankeerde crew. Want Trudy houdt ook niet van sneeuw en liet Petra daarom in haar eentje met enkel een beetje drank ploeteren.

Zelfs de aangekondigde mindful run clinic legde het af tegen de omstandigheden. Ook jammer want juist die training had onze mind misschien in de goede modus kunnen zetten voor een volgend keer dat over gaan of niet besloten moet worden.

Misschien is het a.s. dinsdag tijdens de marathon informatieavond een onderwerp hoe te handelen in dergelijke situaties. In ieder geval krijgen we dan presentaties over veiligheid tijdens het lopen, de marathon mindset, de nieuwe site en het marathonschema. Met een vragen en mededelingen rondje uiteraard. Zaal open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, afloop 22.00 uur.
Locatie duivenclub, Oudeweg 72, 2631 PB Nootdorp.