Er stonden twee groepen vanochtend om 9 uur aan de start. Eén in Delfgauw, de ander in Pisa. Op het thuiscircuit gingen 38 lopers voor de 18 km richting Kandelaarsbrug. In Pisa liepen ca. 15 van onze maatjes scheef tijdens de lokale marathon. Hoe deze laatste groep gefinished is zullen we deze week ongetwijfeld vernemen. De temperatuur was daar met 8 graden bij vertrek in ieder geval hoger dan in het polderland.

De thuis lopers moesten het met 2 graden doen en een spekgladde aanvoer- en looproute. Voor de start moest zelfs eerst het parkeerterrein bestrooid worden om te kunnen vertrekken. Maar vertrokken werd er natuurlijk, zeer voorzichtig en met de veiligheidsinstructies van Marc Crombaghs in gedachte. Uit Marc zijn presentatie tijdens de marathon informatieavond van afgelopen dinsdag bleek er nog wel wat te verbeteren voor wat betreft het lopen in groepen. Sterker nog, eigenlijk doen we bijna alles fout. Hoe het wel moet ? Nou niet door als derde in de rij midden op de weg te gaan lopen zoals Marc vanochtend deed. Veiligheid, we moeten het er nog maar eens over hebben.

De Kerstmannen bij de verzorgingsposten zagen het allemaal glimlachend en luid bellend aan. Van de gladheid hadden zij vanzelfsprekend geen last. De baard bleek wel te kriebelen en ietwat te groot voor de te bedekken kin. Verder overigens geen kwaad woord over  de gastheren uit het koude noorden. Ze schonken gewillig en beleefd en vergaten ook de harde dope niet.

Krabbelend, glibberend, glijdend en af en toe lopend zetten uiteindelijk alle lopers bij Du Midi de laatste stap en glommen, want het was al met al een prachtige ochtend.