Voor de laatste meters voor de kerst stonden er 21 km richting Schipluiden geprogrammeerd. De vraag vooraf was hoeveel lopers zich zouden melden op deze pre kerstdag. De crew had zich al afgemeld en op 7 en 14 km laten vervangen door Gerda en Annie.

Verrassend genoeg stonden er naar schatting maar liefst 50 atleten aan de start. Inclusief de Pisa marathonners. Die kon je trouwens niet missen in hun limoncello gele Pisa shirt en de van oor tot oor glimlach van trots. Vanzelfsprekend hebben zij vorige week een geweldige prestatie geleverd. Maar die 14 van vandaag zo kort na de grote race is misschien wel net zo bijzonder en medaille waardig.

Waterkoud was het om te lopen. De route bekend en wegen goed begaanbaar. Prima voorwaarden dus er nog een keer flink op los te roddelen of het kerstprogramma te bespreken. Afgesproken is in ieder geval volgende week tijdens de snertloop het aantal extra ingewonnen kilo’s op te biechten en het tempo daarop aan te passen. Daarna zullen dan de goede voornemens waarschijnlijk wel weer uitgewisseld worden. Lopers, eigenlijk zijn het ook maar gewone mensen.

Fijne dagen.