Het verschil is groot tussen oud en nieuw. Een meer- of minderheid onder ons heeft waarschijnlijk extra knallend, etend en drinkend 2019 afgesloten en is rustig, zonder vlees (?) en alcoholvrij het nieuwe jaar aangevangen. Van de feestmodus moet er naar de prestatiemodus geschakeld worden. Inactief wordt voorlopig weer actief.

De aangeboden 21 km uit het trainingsschema voor vandaag was daarvoor een mooie aanzet. De opdracht was simpel. Loop naar de ingang van het Floriadepark, laat je daar hartelijk verwelkomen door onze verzorgende dames en loop een paar rondjes door de kale doch immer mooie omgeving. Ca. 60 starters gingen na uitwisseling van de nieuwjaarswensen de uitdaging aan. Ze liepen, samen met enkele nieuwe frisse soortgenoten, in dit geval als vanouds, soepel over deels bemodderde doch grotendeels asfalt paden.

De aanwezige verzorging onderweg was gelukkig ook als vanouds. Ria was de nieuwe Petra vanochtend en zag nu met Annie en Trudy van de andere kant van de tafel hoe de invloed van energieafname, zweet en snot het uiterlijk van lopers/loopsters naar rato van het aantal kilometers verandert. (Ze werd er niet vrolijker van).

De start was lekker. Volgende week 25 km, in startgolven!