Het was iets vroeger opstaan voor de slow movers vanochtend. De eerste start in golven stond op het programma voor de tour van 25 km richting ’t Woudt. Start 08.50 uur dus voor de laatste twee tempogroepen voor de duurloop, of training, zou je ook kunnen zeggen. Als we het training noemen is het duidelijker dat er een inspanning wordt gevraagd. De oefencomponent voor vandaag was de sprong in afstand van 21 naar 25 km. De weersomstandigheid voegde er echter een extra dimensie aan toe. De wind bleek grotendeels “tegen” te werken en van meer dan gemiddelde kracht. De koude regen tergde het gemoed daarbij nog eens aanvullend. De mopperaars tegen deze niet gewenste ongemakken kregen van hun vrolijker maatjes te horen dat “karaktervorming” nu eenmaal een wezenlijk onderdeel van de opleiding is en klagen nutteloos in dit geval.

Aan de finish bleek al direct de positieve uitkomst van de wijze vormingsles. Van gemopper of onvrede was geen sprake meer. De lange afstand had op de mimiek van de atleten natuurlijk wel invloed, doch de glimlach van trots op de prestatie er niet vanaf gekregen. Integendeel er bleken persoonlijke records gesneuveld en de betrokkenen waren aan hun oor tot oor glimlach simpel te herkennen. Gefeliciteerd!

Ton Roos verdient met zijn verzorgersdebuut ook een felicitatie. Hij loodste Annie en Trudy feilloos, vlot en vrolijk door de omgeving, vulde bekertjes en hield een opwarmpraatje op de momenten dat de vingers van de dames door de kou verkrampten. Ton bedankt.

Volgende week is het cafetaria model van toepassing. 18 of 28 km. In beide gevallen wel met startgolven. Wederom een leuke duurloop, of training, zo u wilt.