Wat zal het zijn 90 of 95 % van de bevolking waarvoor een rondje van 16 km hardlopen een onmogelijke opgave is? Misschien zijn het er meer of minder die om welke reden dan ook zo’n uitdaging niet aan kunnen. Voor de 53 starters vanochtend gold dat gelukkig niet. Zij stonden ontspannen te keuvelen voor de aftrap. Van spanning was geen sprake want 16 km noemen zij zelfs al geen uitdaging meer.

Een groep van 50-plus dus die richting het Floriade park op pad ging. Voornamelijk om te ontspannen voor diegenen die voor de marathon trainen en volgens het schema een herstel week opgelegd hebben gekregen. Al gauw bleek echter dat voor alle enthousiastelingen het genieten de boventoon voerde. De loopomstandigheden waren (weer eens) ideaal. De grijze lucht toonde al spoedig na vertrek grote blauwe vlakken. De wind was gisteren ergens gaan liggen en vanochtend nog niet opgestaan en bijna completeerde de temperatuur het gewenste plaatje met ca. 6 gr tijdens het lopen.

Bijna ? Ja toch, want zonder crew is het niet af voor ons. Annie had voor vandaag Anja met  dochter Nathalie (a.s. fotografe in opleiding!) voor het verzorgingskarretje gespannen en tezamen met Trudy de tafeltjes op de vaste plekken van deze ronde gedekt.

Logisch eigenlijk dat wij met al die positieve voorwaarden dan niet meer over een uitdaging spreken. Dat heet gewoon “lekker lopen”.

Ze waren er overigens wel hoor, presterende loopmaatjes. De deelnemers aan de 42 km van Sevilla, liepen al voor de start en na de finish een extra rondje en eindigden met 30 km op de teller. En Aad deed de 16 km helemaal in zijn eentje en startte al om 08.15 uur. Een complimentje is het minste wat zij verdiend hebben.

Volgende week wel een uitdaging! 27 km en vertrek in startgolven.