Er werd niet over gesproken maar vanochtend ging het om karakter. Je hebt het of je hebt het niet maar de mate waarin het aangesproken moet worden verschilt per dag, omstandigheid of aanleiding. Vandaag moest er echter bij het vroege openen van de gordijnen al direct aanspraak op gemaakt worden. Takkenweer was voorspeld en bleek het te zijn. Op dat vroege uur, daar achter het raam en bij die trieste onaantrekkelijke aanblik moest besloten worden; “ga ik lopen of niet”.

Ca. 50 lopers bleken in ieder geval de eerste weerstand overwonnen te hebben en stonden tussen 08.50 en 09.10 uur aan de start. Ja, in de regen. Nog matig op dat moment. Doch onderweg kregen ze met regelmaat de volle laag. Om karakter ging het toen al niet meer want de weg terug bleek na de eerste stap over de startlijn al afgesloten. Het werd voor de meesten 27 km lang richting Zoetermeer buffelen. Een minderheid liep korter en kreeg het ook zeker niet cadeau. Aan de finish bleek de kleding drie liter extra vocht te bevatten en menig spiertje door de kou bevangen. Geklaagd werd er echter niet want het karakter had zijn werk gedaan en kon voor voldoening plaats maken.

Daar waar de lopers dus de optie hadden “wel of niet gaan” gold dat niet voor de leden van de crew. Zij weten dat ze door hun klantjes niet gemist kunnen worden. Anja met Nathalie, Annie, Saskia en Trudy pakten daarom een extra regenjas, namen geen enkele beslissing in overweging en togen naar Du Midi. Daar bevoorraadden ze hun karretjes en voorzagen hun fans op de vooraf strategisch bepaalde plaatsen van de gewenste brandstof. Dat heet Service met een hoofdletter S!