Er zijn er toch die iedere week een beetje tegen de te lopen lange afstand opzien. Anderen, misschien door meer evaring of aanleg, maken zich er totaal niet druk om. Voor allen geldt waarschijnlijk wel dat bij het naderen van de zondag een zekere mate van voorbereiding hoort. Voor vandaag hoorde daar extra aandacht voor het aangekondigde windje bij en dat bleek plots van neutraal naar oranje te kleuren.

Die wijziging van kleur bleek ook elders in het land opgevallen te zijn en aanleiding de Schoorl run te annuleren, dierentuinen te sluiten, de Efteling niet te openen en o.a. vluchten op Schiphol te schrappen. Tegen een balletje werd er sowieso de gehele dag niet getrapt.

En wij? Gingen gewoon lekker lopen. Je zou het naïef kunnen noemen, of eigenwijs of moedig. Feit is in ieder geval dat Jan “dat we gaan” ons precies om 9 uur op pad stuurde voor max. 30 km en we met ca. 60 man/vrouw zonder problemen het eerste rondje van 9 km liepen. Met onderweg de crew uiteraard (vandaag Annie, Erik en Trudy), niet toevallig al regelmatig oranje gekleed, zijnde typerend voor de wekelijkse wervelende service, incl. vanochtend.

Aansluitend aan de eerste 9 km volgden nog diverse rondjes van 5 met voor de echte toppers van de dag een max van 30 tot 32 km. Zelfs afstand P.R.’s vielen als bladeren van de boom, wat ons trotse nieuwe elite lopers opleverde. Gefeliciteerd betrokkenen!

Volgende week 32 km, wie/wat houdt ons tegen? Windje oranje in ieder geval niet

Wie loopt de Rotterdam marathon?
We hebben vanuit Lekker gelopen! voor de deelnemers een verrassing in petto, doch hebben daarvoor wel de persoonsnamen nodig. Stuur daarvoor a.u.b. een mail naar coordinator@lekkergelopen.nl met vermelding van je naam.