Je moet het toch maar doen, 18 km lopen. Met regelmaat lachen we om zo’n afstand. Zeker als we in de periode van de marathontrainingen zitten en schema’s ons dwingen wekelijks afstandsgrenzen op te rekken. “Die” regelmaat staat nu helaas, even onder druk. Volgens de groep Viruswaanzin maken we ons onnodig zorgen over een virus dat we, naar zij zeggen, met buitenproportionele maatregelen proberen onder controle te krijgen. Wij, gezonde sporters, weten gelukkig beter en hebben ons aan de beperkingen aangepast. Het gevolg daarvan is wel dat we wekelijks individueel en als groep gemiddeld minder loopmetertjes maken. En dat voel je toch, zelfs als het maar 18 kilometertjes zijn.

We lachen nu dus even wat minder om die relatief korte afstanden en ervaren daartegenover dat een rondje rennen van zoveel kilometers energie kost en flinke inspanning vereist. Het is eigenlijk een hele prestatie. En wekelijks nog wel. Meer dan 50 lopers genoten er vandaag van. De route bracht ze naar het Floriadepark en leidde ze langs de A12 weer naar het duivenhonk. Met uiteraard, tot genoegen van de atleten, uitreiking van voedselpakketten, onderweg en aan de eindstreep, door de dames van de crew.

Volgende week begin van de zomer hardlooptijd! We starten dan tot en met eind augustus iedere zondag om 08.30 uur. En tot nader order vanaf de duivenclub.