Het was grauw, grijs en vochtig vanochtend. De vrolijkheid kwam van de lopers zelf die zich, zoals altijd eigenlijk, vrolijk voor de start meldden en met hun outfit extra kleur aan de omgeving gaven. Aad, Jan en Jan zagen ondanks hun gezamenlijke ongeveer 200 jaar ervaring toch een beetje tegen de te lopen afstand op. En de lagere temperatuur met bovengemiddelde vochtigheid. Ze besloten daarom eerder te vertrekken en met een aangepast tempo de te verwachten ongemakken te pareren.

Vooraf was wel duidelijk dat de uitgestippelde 21 km voor wat betreft de richting, het probleem niet zou zijn. Vanaf de start ging het direct naar en langs de A13, tweemaal links af en in ‘één rechte lijn terug naar de basis. Het leukste en lastigste stuk was het pad langs de Berkelse Zweth. Een klassiek deel van routes uit het verleden. Met rechts het water aan je voeten en rietkragen in je nek heb je uitzicht op de skyline van 010. Links de Ackerdijkse Plassen. Maar vooruitkijken en achter elkaar lopen was geboden. Het pad is over een lengte van ongeveer 2 km smal en ongelijk en glad bovendien vandaag. Aan het eind ervan wachtte de beloning; de terugweg met wind in de rug. 

De catering onderweg en aan de eindstreep was door verhoogd Corona risico sober vandaag. Het weerhield de dames van de verzorging er echter niet van er voor de lopers toch een feestje van te maken. Ze krijgen er de complimenten voor. Maar de lopers ook in dit geval. De gevraagde verhoogde aandacht en houding voor het ongewenste virus werden nl. goed aangehouden en houden ons hopelijk ook de komende weken op de been. 


N.B.
Zie ook de info over de Rabo clubsupport actie onder “Laatste nieuws” op de home pagina en geef twee stemmen aan Lekker gelopen!