Het was uniek en geweldig, de Lekker gelopen! Marathondag! 

“Dan organiseren we zelf een marathon” was de primaire reactie toen door Corona zo’n beetje alles werd stil gelegd en wij onze hobby niet meer konden uitoefenen. Interesse was er al snel bij de lopers, een organisatie nog niet. En de uitkomst? Het loopfeest van vandaag met ca. 95 lopers, verdeeld over de kwart, halve en hele marathon, heel veel verzorgende handen voor de start en na de finish en op diverse punten onderweg. Zelfs semi professionele fotografen zwierven bij de start en finish en op de routes rond de lopers. En wat te denken van het ontvangst comité bij de looptijdenlijsten, de medaille uitreiking en water, koffie en koeken tafels? De vele handen die het werk licht maakten zijn van de vrijwilligers die de lopers graag hun sport en prestatieplezier gunden. 

Bij deze daarom een groot applaus voor allen die bij de voorbereiding en uitvoering betrokken waren!

Kijk verder maar naar de foto’s om te zien hoe het de lopers is vergaan. Er is geen gezicht zonder glimlach te bekennen, vermoeidheid nauwelijks zichtbaar en pure blijdschap bij het ontvangen van de medaille. Ze werden zelfs, ongeacht de gelopen afstand, met applaus aan de eindstreep ontvangen. 

En nu gaan we door. Te beginnen volgende week met een rustige 13 km als opstap naar de start van het marathonschema voor de najaarsmarathons. Kijk wel op de site voor de routes en starttijden. 

Wil je nu nog even nagenieten? Lees dan ook het verslag hiernaast en klik op deze deze link:   https://1drv.ms/u/s!Ai2uZDGtwRGWjAwtwa1I2JUQBxe2?e=gAWYsS voor het uitgebreide fotoverslag.