Dat was em dus vanochtend, de officiele start van de najaars marathontraining. Hoeveel starters er aan de beginstreep stonden die het hele schema gaan volgen om medio oktober een/de marathon te lopen is (nog) niet bekend. Maar ze zijn er, ongetwijfeld. En in goede handen. Want zijn het er honderden of enkele duizenden die door de jaren heen op basis van dit schema een marathon gelopen hebben? Veel in ieder geval. Bekend is ook dat bijna allen van de voorbereiding en finaledag genoten hebben. Ervan genieten is overigens wel een voorwaarde voor het succes. 

Wat dat betreft was het een prima begin vanochtend. Met 16 km een mooie aanvangsafstand. De luchtvochtigheid was acceptabel en de temperatuur relatief aangenaam. Het leverde voor het vertrek al veel vrolijke gezichten op. Ja, het aantal vrolijke smilies, werd naar rato van het aantal afgelegde kilometers wel minder, maar dat mag. Inspanning kost nu eenmaal energie en doet af en toe een beetje pijn. Over pijntjes of vermoeidheid werd kort na de finish al niet meer gesproken. De finishers straalden al snel tevredenheid en vertrouwen uit, alsmede dankbaarheid naar verzorgers Annie, Robert en Trudy. Let maar op, het wordt een mooie loopzomer. 

Attentie:
Volgende week aanvang zomer starttijden! Tot en met eind augustus starten we dan een half uur eerder in startgolven om resp. 08.20 uur, 08.30 uur en 08.40 uur.