Leuk? . . Wat?. . . Een rondje van 16 km rond de Driemanspolder in de zon. “Ja hoor, lekker gelopen”. “Nou, kan niet zeggen dat het soepel ging, maar toch weer gedaan”. “Pfoeh, wat een ellende, wie verzint dat met die hitte”. Dat waren na binnenkomst van de “atleten” een aantal reacties op het terras van de duivenclub. 

Het water, zeg maar inspanningsvocht in dit geval, gutste van menig lijf. Het vocht had shirts en shorts twee tinten donkerder gekleurd. Een droger op hoge toeren zou ze in een uurtje waarschijnlijk niet droog krijgen. De verschillen in de beleving van de lopers waren dus groot. Eigenlijk, ongeacht de omstandigheden, altijd wel na afloop van een duurloop. Dit keer echter alleen een beetje meer.

En toch . . de bekende glimlach en voldoening waren er ook weer aan de finish. De geleverde prestatie zorgde voor de wekelijkse blijheid en trots. De versnaperingen, drank en verkoelende plons in de nek door Rob en Annie onderweg, deed de adrenaline op dat moment naar het maximum stijgen. Ter afronding scoorde Trudy op de plaats rust de laatste complimenten voor de overvloedig beschikbare dranken en zoetigheden.

Zo gaat dat dus bij Lekker gelopen! op een warme zondagmorgen. Leuk? Ja!