Het zal wel een foutje in de organisatie van het IOC zijn dat er voor ons aan de finish vanochtend geen eremetaal beschikbaar was. Want zou er één Olympiër geweest zijn die na zo’n “Limburgse” bui van rond 8 uur hedenmorgen op pad gegaan zou zijn naar de start van zijn/haar discipline? Zeker niet. De waardering en complimenten voor de komst naar het begin van een rondje van 18 of 28 km moest daarom uit onszelf en naar elkaar komen. 

Geen medaille als beloning dus. Gelukkig wel op tijd opklaringen en ca. 16 graden voor de trip langs twee of vier verzorgingsposten en voedings- en drankservice aan de eindstreep. Ongeveer 40 atleten ondergingen het. Een aantal van hen liep met 28 km zelfs het eerste persoonlijk record. Geweldig. Houd vol en meer pr’s volgen automatisch met de langere afstanden de komende weken. 

Volgende week even rustig aan met slechts 16 km op het programma. Ook dan zeker geen eremetaal voor ons, want onze wekelijkse prestatie wordt klaarblijkelijk niet als bijzonder gekwalificeerd. Wij weten beter echter. Ook zonder aandacht van het IOC lopen we gewoon lekker door.