Het was factor 50 weertje vandaag tijdens de manege loop van 17 km. Je zou dus veel smerende lopers voor de start verwachten om de nog blanke huid tegen de intense uv-stralen te beschermen. Niet dus. Maar eigenlijk wisten we dat al want langeafstandlopers zijn toch een tikkeltje anders, eigenwijs is misschien zelfs een betere formulering.

Er werd dus onbeschermd gestart, met 42 liefhebbers. 45 eigenlijk want Kees, Elly en Martin telden dubbel omdat ze voor negenen al een flink aantal kilometers verwerkt hadden ter training voor hun a.s. marathon en trail. Of gewoon voor de lol zoals Martin. Zou hij, Martin, trouwens een donor codicil hebben ? Zet mij dan a.u.b. op de lijst voor een paar loopgenen als het ooit zover is.

Ook zonder bescherming liep het natuurlijk wel allemaal gesmeerd. De lopers genoten van het blauw boven, groen rondom en het vakantie sfeertje tijdens de loop. De crew draaide wederom met oprechte glimlach routineus mee en zag de voorraad watermeloen sneller afnemen dan er gemiddeld gelopen werd. Het was gewoon een heerlijke loopdag.

Volgende week Moederdag en extra drukte bij Du Midi. We starten en eindigen daarom dan bij de duivenclub !