Er waren er die vanochtend voor negenen aan de start stonden te bibberen van de kou. Er waren er ook die van de 4 graden geen last hadden doch wel bibberden. Zij zagen tegen de eerste 25 km van dit jaar op. En zij die rilden baalden van de kou en de te lopen lange afstand.

Zoals gebruikelijk bleken het al snel onnodige zorgen te zijn. De lage temperatuur met vrijwel geen wind creëerden het ideale klimaat om lekker te lopen. De lopers uit de tien voor negen startgolf konden dat als eerste bevestigen en zagen bij het passeren door de tweede en derde startgolf groep dat die lopers dezelfde beleving uitstraalden.

Zo werd de kou voor alle lopers al snel relatief. De crew daarentegen en fietsflitser Annie hadden het met de omstandigheden toch wat zwaarder te verduren. De crewmeisjes kregen bij het schenken wel de temperatuur van de lopers omhoog doch niet bij zichzelf. Annie  moest ondanks haar winterse verpakking zelfs een tandje bijschakelen om het bloed tot in haar vingertoppen te laten stromen en het fototoestel te kunnen bedienen. Natuurlijk slaagden onze geharde service verleners weer in hun missie. Sterker nog, Annie zag door het oog van de camera Gaby na het 20 km punt wat moeizamer lopen, transformeerde zichzelf in mental coach en praatte ons Hongaars talent vanzelfsprekend naar de eindstreep. Annie trots en Gaby een pr. Gefeliciteerd !

Voor Martine mogen we trouwens ook wel bewondering hebben. Zij liep helaas als enige in een tempo van 6.30 – 6.45 m/km de gehele 25 km. Zijn er geen lopers die haar in dat comfortabele tempo de komende weken willen vergezellen ? Zij zal er blij mee zijn, getuige haar oproep op de site.

Volgende week 18 of 28 km, in startgolven. Bibberen is niet nodig.