De wind tegen bracht richting de dames van plezier op het 6 km punt nog enige verkoeling. Maar makkelijk ging het niet bij de lopers het eerste stuk. De temperatuur van 21 gr speelde daarbij natuurlijk een rol en misschien ook de mate van luchtvochtigheid en luchtdruk. Of de met een half uur vervroegde start had wat meer dan anders invloed op het lichaam waardoor het lekkere ritme langer op zich liet wachten.

Hoe dan ook, er is gelopen en nog 18 km ook en zoals steeds, bleek het na de eerste verfrissing voor menigeen alweer wat soepeler te gaan en kwam de onregelmatige ademhaling op constant niveau.

Jammer was wel dat in de communicatie over de vervroegde aanvangstijd niet alle lopers bereikt zijn en er om 9 uur toch nog een kleine groep vertrok. Maar even kijken hoe we dat voor een volgend keer kunnen verbeteren. Het advies is wel voor de zekerheid altijd even op zaterdag naar eventuele nieuwsberichtjes over het lopen van de volgende dag op de site te kijken.

Uiteindelijk heeft iedereen zijn metertjes toch gemaakt en werd aan de finish bevestigd dat onder alle omstandigheden lopen gewoon lekker is.