De waardering van de sportliefhebbers ging vandaag helaas niet uit naar de Lekker gelopen! talenten. En dat was niet omdat de 16 km in de actuele zomerwarmte richting het Floriade terrein door onszelf een korte afstand wordt genoemd. Nee het is de concurrentie die de focus van de sportliefhebber voor een keer voor zich opeiste.

En terecht natuurlijk, want fietsen over de kasseien in de Hel van het Noorden is toch een andere inspanning dan genieten van en ouwehoeren tussen het groen langs het Balijpad. Ook het spelen van een WK voetbal en/of Wimbledon tennis finale kun je zelfs na tien bier met goed fatsoen niet in een vergelijk met ons gespartel trekken.

Dus de professionals verdienen vandaag vanzelfsprekend de bewondering en extra aandacht, in de wetenschap dat wij de komende weken verder werken aan de vorm en extra stappen zetten om ons doel te bereiken. Let maar op, het applaus komt dan automatisch onze kant weer op.

Over applaus gesproken trouwens, voor André en zijn meisjes moeten de handjes nog wel even op elkaar. Zij liepen vandaag 30 km ter voorbereiding van de Berlijn marathon. Als de professionals op de fiets, het veld en de baan dat horen klappen ze ongetwijfeld spontaan mee.