De warming up schoot erbij in vanochtend. Nu wordt het nut van opwarming zelfs onder wetenschappers nog bestreden en is het onder de lopers niet echt een favoriete bezigheid, maar het was wel kenmerkend voor de omstandigheden. En niet gek deze keer want het was om half negen al ca. 21 gr met volgens verwachting een snelle stijging. Er viel daarom voor de 32 aanwezigen niet veel te verwarmen voor het tochtje van 21 km via Schipluiden.

Waterhoofden Petra en Trudy hadden zich als vanouds goed voorbereid op het onderhoud van de renners en extra water ingeslagen. Voor de zekerheid hebben ze daarvoor wel ontheffing op een mogelijk tapverbod aangevraagd en gekregen. Dat
laatste wel onder de voorwaarde dat het ongetwijfeld extra geproduceerde lichaamsvocht direct weer aan de natuur teruggegeven zou worden. Ze hebben er snel mee ingestemd, wetende dat voor controle op waterstanden op zondagmorgen niet gevreesd hoeft te worden.

Dus zonder opwarming maar met waterkoeling, hier en daar een extra zucht en puf, bleek het in de hitte al met al een behoorlijke loopopgave en was het gevoel na de laatste stap goed in plaats van lekker. Kun je ook trots op zijn toch ?