Liepen we vorige week voor de start al bij 21 gr te puffen, vandaag trokken we bij dezelfde temperatuur bijna een winterjas aan. Want na de 36 gr dagen van afgelopen week werd de aanvang vanochtend bijna als fris ervaren. Onzin natuurlijk, het zal de spanning voor de opgedragen 25 km wel geweest zijn die het lichaamsgevoel beïnvloedde.

Het is ook niet niks die afstand. Hoeveel zullen er zijn die kunnen zeggen op hun vrije dag, vrijwillig en in de vakantieperiode, 25 km te lopen ? Echt niet veel hoor. Maar ja als je een missie hebt, klaag je daar niet over. Zie je hooguit even tegen de afstand op om je vervolgens snel te verheugen op het weerzien met je loopmaatjes, de onzin praatjes onderweg en de grotendeels mooie route.

En zo ging het vandaag natuurlijk ook. De temperatuur bleek enigszins mee te vallen met af en toe zelfs een aangenaam briesje. 28 Lopers gaven het na afloop graag toe en bevestigden bovendien met de eerste start in de training in startgolven geen problemen te hebben gehad. Integendeel, de startgolven zorgden er weer voor dat de doorstroming aan het snoep- en dranktafeltje van het zorgpersoneel vlot verliep.
Te vlot misschien wel, want de drank en vitaminen waren nu snel ingeladen en de tocht kon daardoor snel hervat worden. Jammer voor een aantal die van het momentje rust genieten en de benen daarmee ontspannen. Logisch vindt Gijs want de drankpost is geen pauze.

Volgende week de volgende stap in de missie, 28 km ! Met vroege start en startgolven.
Schreeuw het maar van de daken, de meesten snappen het nl. niet en mogen er best hun bewondering over naar je uiten.