Sportvoeding, een hele wetenschap is er aan gewijd. Zit veel in dus en je kunt er veel over lezen. Annie van de crew heeft er ook al een tijdje interesse in. Noodgedwongen misschien vanwege haar sportieve echtgenoot en dochter.

Maar vandaag hadden we baat bij haar voedingskennis en -kunde. Ze liep er met haar crewvriendinnen al weken op te broeden, hoe de lopers een extra shot natuurlijke doop te kunnen bieden om alle lopers zonder inkorting van het parcours aan de finish te krijgen.

En . . . het resultaat van het gebroed mocht er zijn. Naast het vaste assortiment werden de lopers vanochtend bij het voeren ook aardbeien spiesjes aangeboden. Zacht, zoet en sappig waren ze en met extra energie volgens Annie. Het was nog maar een test zei de bedenkster, doch aan de finish bleek die al geslaagd. Want sinds heel lang bleken alle gestarte lopers de volle afstand afgelegd te hebben. Ja, ook in de laatste groep waar pijntjes of andere ongemakken meer dan gewenst nogal eens de kop opsteken.

Dat testresultaat gaat de (wetenschap)boeken in natuurlijk. Hoewel, als ik Annie was zou ik het advies van één van de ervaren lopers overnemen en volgende week nog een keer aardbeien serveren, maar . . . met slagroom. Succes gegarandeerd verzekerd.