Zo, het echte werk is begonnen met de 27 km van heden naar, door en uit Zoetermeer. En de komende weken liggen er nog een paar leuke afstanden in het verschiet. Natuurlijk waren de afstanden sinds eind juni zeker geen kinderspel, maar voor een beetje getrainde loper waren ze goed te doen en het vakantiesfeertje hing er nog omheen.

Vandaag begon dus het serieuze werk, kwam er naast aanleg ook ambitie en karakter aan te pas om in een redelijk tempo aan de finish te geraken. De buitenlandgangers zijn al een paar weken met dat beulswerk bezig en liepen vandaag zelfs 32 km. De Amsterdammers moesten er vandaag echter ook aan geloven.

Aan de goede afloop van de afstandopdracht is overigens door niemand getwijfeld. Petra’s food truck was tot de nok geladen met consumeerbare hulpgoederen, het animatie verzorgingsteam stond onderweg vier maal extra vriendelijk te serveren, de route was mooi en de lopers bleken inderdaad over voldoende ambitie en karakter te beschikken om van hun eigen prestatie te kunnen genieten. Kortom, lopers, coaches en verzorging, iedereen tevreden.

Volgende week nog een paar kilometer meer, niemand echter die zich zorgen maakt.